Öğrenci Kariyeri Banner

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünü Tanıyalım!

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünü Tanıyalım!
Herkese merhaba! Bugün sizlerle birlikte Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünü tanıyoruz! TM3 puanı ile alan Felsefe Bölümüne ben 458 puanla 7961. olarak yerleştim. Üniversiteye yerleştirilirken önemli olan sıralama, bunu unutmamak gerek! Yani sıralamanız puanınızdan çok daha önemli. Okulumuzun eğitim kadrosu, profesörleri ve asistanları gayet yetenekli öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü, doktora eğitimlerini ABD, Kanada, İngiltere, Almanya ve Yunanistan gibi ülkelerde tamamlamış akademisyenlerden oluşan bir kadroya sahiptir. Boğaziçi Üniversitesinin her bölümünde olduğu gibi bu bölümde oldukça zorlayıcıdır ve çok fazla okuma içerir. Ayrıca her bölümde olduğu gibi eğitim sistemi İngilizce'dir. Bu sebeplerden dolayı tercih yapılırken çok iyi düşünülmelidir.

Bosphorus-University

Tam zamanlı öğretim üyelerine ek olarak, hemen her yaz döneminde yurt dışından gelen değerli felsefecilerle, bölümümüz uluslararası kozmopolitan bir açılımı mümkün kılmaktadır. Çok sayıda mezunumuz, lisans veya lisansüstü çalışmaları sonrasında yurt dışındaki tanınmış kurumlarda eğitimlerine devam etme fırsatı bulmuştur. Ayrıca mezunlarımızın bazıları şu an ülkemizde veya yurt dışında üniversite öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

B. Ü. Felsefe Bölümü, öğrencilere engin felsefe kültürünü okuyup anlayabilmek ve yeni tavırlar üretebilmek için gerekli yetenekleri ve düşünme disiplinini vermeyi amaçlayan bir eğitim programı oluşturmuştur. Ezber ve mekanik işlem yapma becerisiyle sınırlı kalan lise eğitiminde göz ardı edilen düşünme, sorgulama ve eleştirme yeteneklerini canlandırmak bu programın temel amaçlarından biridir.

boğaziçi üniversitesi 2

Şu andaki öğretim üyelerinin temel ilgi alanları dil felsefesi, bilim tarihi ve felsefesi, mantık ve matematik felsefesi, metafizik, epistemoloji, ahlak, antik ve modern felsefe tarihleridir. Bu eğitim anlayışı çerçevesinde; mantık, felsefe tarihi gibi alanları kapsayan temel ve zorunlu felsefe derslerinin yanı sıra, öğrencilere ilgilerini çeken felsefe dallarında yoğunlaşma fırsatı tanıyan seçmeli felsefe dersleri sunulmaktadır. Felsefenin bilimlerle ilişkisini pekiştirmek amacıyla belli sayıda matematik, fen ve sosyal bilim seçmeli dersleri de zorunlu kılınmıştır.

Bunun yanı sıra öğrenciler genel seçmeli dersler alarak, felsefe veya felsefe dışında genel kültür ve becerilerini geliştirme ya da özel bir takım alanlarda yoğunlaşma imkanına sahiptir. Akademik sorumluluklarını karşılamaları durumunda öğrencilerin çift anadal programına devam ederek iki diplomayla mezun olmaları da olanaklıdır. Aynı zamanda uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim alma olanağı da bulunmaktadır.

philosophy

 

Felsefe mezunları çok değişik alanlarda çalışma fırsatı bulmaktadırlar. Edindikleri metin okuma hassasiyetleri, eleştirme yetenekleri, açıklayıcı ve inandırıcı yazı yazma becerileriyle mezunlar yayıncılıktan reklamcılığa kadar genel kültür veya yaratıcılık isteyen alanlarda iş bulabilirler. Felsefe dışındaki seçmeli derslerdeki yoğunlaşmaları sayesinde turizm sektöründen sivil kitle örgütlerine kadar değişik kurumlarda çalışma fırsatları yaratabilirler. Eğitim sertifikaları aldıkları takdirde liselerde felsefe öğretmeni veya lisansüstü felsefe eğitimiyle akademisyen olma şansına da sahiptirler.

 Dipnot: Boğaziçi Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu en güzel şeylerden biri farklı alanlarda seçmeli dersler alabilmenizdir. Ekonomiden psikolojiye, matematikten güzel sanatlara kadar birçok farklı alandan ders alabilirsiniz.

Bölümümüz ayrıca, ülkemizin Philosopher's Index’e girmiş ilk felsefe dergisini çıkarmaktadır. Felsefe Tartışmaları: A Turkish Journal of Philosophy dergisine ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak, kendinizi ileride nerede ve nasıl görmek istediğinize iyi bir şekilde karar verip, o doğrultuda tercih yapmalısınız. Doğru tercih, tüm hayatınız boyunca mutlu olmanızı sağlayacak önemli faktörlerden biridir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.