Öğrenci Kariyeri Banner

Biyografinize Katkı Sağlayacak 5 Öneri

Biyografinize Katkı Sağlayacak 5 Öneri

Kişisel biyografi yazmak 2020 yılının rekabetçi iş dünyası için oldukça önemli ve bu önemi göz ardı etmemek gerek. İş verenler artık sadece özgeçmiş istemiyorlar güzel düzenlenmiş, insanı heyecanlandıran özgeçmiş formları büyük ve kurumsal şirketlerin önem verdiği konulardan bir tanesi. Elbette bu yollarla işe kesinlikle alınacaksınız demiyoruz ama yüzlerce kişi arasından öne geçmenize yaracak taktikleri öğrenmek için doğru yerdesiniz.

1. Kendinizi tanıtın

Biyografinize kim olduğunuzu gösteren kısa bir girişle başlayın. İlk cümle, adınızı ve ardından eğitiminiz, sertifikalarınız veya başarılarınız gibi vurgulamak istediğiniz birkaç önemli ayrıntıyı içermelidir.

Güçlü bir giriş cümlesinden sonra, şu dört alanda kendinizin yönlerini göz önünde bulundurarak tutkularınızı, değerlerinizi ve hayata genel bakış açınızı dahil edin:

Beceriler: Belirli bir pozisyona veya şirkete ne getirebilirsiniz? Hangi konularda eğitim aldınız veya nelerde ustalaştınız?

Nitelikler: Yaptığınız işte sizi iyi yapan faktörler nelerdir?

Kişisel değerler: Hangi değerler bugün kim olduğunuzu şekillendirmeye yardımcı oldu? Sizi mevcut çalışma alanınıza yönlendiren nedir?

Mesleki değerler: Çalıştığınız bir şirkette en çok neye değer veriyorsunuz? Meslek hayatınızda hangi hedefleriniz var?

Mevcut iş unvanınız, çalıştığınız sektör ve iş görevlerinizin kapsamı gibi diğer ilgili ayrıntıları ekleyin. Bu ayrıntılar, sizi profesyonel platformlarda arayan potansiyel işverenler için önemlidir.

 

biyografide kendinizi tanıtın

2. Kısa ve öz tutun

Aklınızda bir kelime sayımı ile başlayın. Biyografinin amacına ve odağına bağlı olarak değişebilir, ancak bir kelime sınırına sahip olmak içeriğinizi düzene sokmanıza yardımcı olabilir.

Bir özgeçmiş veya iş arama sitesindeki kişisel biyografiler, kim olduğunuzu açıklayan tek bir paragraf veya birkaç kısa paragraf olmalıdır. Bu tür kişisel biyografiyi 300 ila 500 kelime arasında tutmak en iyisidir. Daha kısa biyografiler okuyucunun dikkatini çekmek ve onları özgeçmişinizin geri kalanını okumaya teşvik etmek içindir. Basit ve ilgi çekici olmasını sağlayın.

biyografinizde kendinzi tanıtın

3. Üçüncü kişiyi kullanın

Kendiniz hakkında yazmak tuhaf ve hatta zorlayıcı gelebilir. Bir biyografi olduğu ve bir otobiyografi olmadığı için, sanki başka biri sizin hakkınızda yazıyormuş gibi yazılmalıdır.

Bazı birinci şahıs biyografileri etkili olabilirken, üçüncü şahıs olarak yazmak tam adınızı eklemenize izin verir. Bu strateji arama motoru optimizasyonu için daha iyidir çünkü arama motorlarına parçanın sizinle ilgili olduğunu söyler. Üçüncü şahısla yazarken dikkat etmeniz gereken bir şey, isminizi aşırı kullanmaktan kaçınmaktır. Doğal bir katılım gibi görünmeli.

aşındırmak, aşınmak, aygıt içeren Ücretsiz stok fotoğraf

4. İletişim bilgilerinizi ekleyin

Biyografiniz, sizi başkalarıyla buluşturmanın ilk adımıdır. Bir iletişim bilgileri bölümü, okuyucuları açık ve ulaşılabilir görünmenizi sağladığı için sizinle iletişim kurmaya teşvik edebilir. Bu bilgiler şunları içermelidir:

  • İletişim sayfanıza bir bağlantı
  • Profesyonel sosyal medya platformlarınıza bağlantılar
  • İletişim bilgileriniz biyografinizin sonunda ve kolayca görülebilir olmalıdır.

biyografi adres

5. Stratejik yazın

Birçok başarınızdan bahsetmek isterken, kapsamlı bir liste oluşturmaktan kaçının.

Başlamakta zorlanıyorsanız, kendinize sormayı düşünün:

  • Hedef kitleniz kim?
  • Biyografinizden ne öğreneceksiniz?
  • Bu noktaları açıklamak için hangi yaşam olaylarını dahil edebilirsiniz?

Başkalarının hakkınızda daha fazla bilgi sahibi olmak için okuyabileceği ilgi çekici bir hikâye yazarak kendinizi diğerlerinden farklı kılın. Mevcut kariyerinizi sürdürmeniz için size ilham veren veya profesyonel hedeflerinizi şekillendiren hikayeler ekleyin. Bu biçimlendirici anekdotlar, okuyuculara alanınıza olan ilginiz, tutkunuz ve temel değerleriniz hakkında kişisel bir anlayış sağlayabilir.

biyografi

               Bu kadar şey anlattıktan sonra anlattıklarımızı bir örnekle özetleyecek olursak:

Necati Bakar, hayatını, müşterilerinin travma sonrası stres bozukluğunun üstesinden gelmelerine yardımcı olmak ve hayatları başa çıkabileceklerinden daha fazla göründüğünde ihtiyaç duydukları desteği sağlamak için kişisel ve kariyer deneyimlerini kullanarak geçirdi. Bir Kıbrıs gazisinin oğlu olarak, travma sonrası stresin kişinin hayatının her yönünü ve sevdiklerinin hayatını nasıl etkileyebileceğini biliyor. Odak noktası gazi bakımı olmakla birlikte, kendi travmatik durumlarıyla uğraşan çocuklara, yetişkinlere ve ailelere de hizmet vermektedir.

Herkes için işe yarayan tek bir yaklaşım olmadığını bildiğinden, müvekkilinin bireysel ihtiyaçları için işe yarayan en kapsamlı programı sağlamak için kendini yeni ortaya çıkan tedaviler ve psikolojik trendler konusunda eğitmeye devam ediyor. Gestalt Oyun Terapisi, Somatik Deneyimleme, İlişkisel Gestalt Terapisi ve daha pek çok konuda deneyime sahiptir.

Eğitimini Hacettepe Üniversitesi'nde Danışmanlık Psikolojisi alanında Yüksek Lisans ve Klinik Psikoloji alanında Doktora derecesi ile aldı. Ayrıca Selçuk Üniversitesi'nden Psikoloji alanında lisans diplomasına sahiptir. Hevesli bir araştırmacı ve çalışmaları Psikoloji Gündemi yayınlandı.

Necati şu anda karısı ve iki küçük çocuğuyla birlikte yaşadığı Ankara'da özel muayenehanede.

Sam ile bağlantı kurun:
E-posta: n.Bakar@professionalwebsite.com
Ağ Sitesi: n.Bakar

ÖZGÜN İÇERİK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.