Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Ülke İsmini Değiştiriyor!

Bir Ülke İsmini Değiştiriyor!

G20 zirvesi öncesinde Hindistan tarafından gönderilen davetiyede yer alan bir ayrıntı oldukça dikkat çekiciydi. Davetiyede "India" yerine ülke için kullanılan bir diğer isim olan "Bharat"ın kullanılması isim değişkliği yaşanabileceği iddialarına neden oldu.

1,4 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan, her yıl düzenlenen ve ülkelerin liderlerinin katıldığı G20 zirvesine bu hafta sonu New Delhi’de ev sahipliği yapacak. Hindistan hükümeti, 9 Eylül’de düzenlenecek bir yemek için misafirlere davetiye gönderdi.

İşte hükümet tarafından gönderilen davetiye:

Bu davetiyede yer alan bir ayrıntı da dünya gündemine oturdu. Görüntüsü de sızan davetiyede “India” yerine “Bharat” ismi yer aldığı görüldü.

Davetiyede, Cumhurbaşkanı Droupardi Murmu’nun “Bharat Cumhurbaşkanı” olarak nitelendirildiği görülüyor. Bu ifade tüm sosyal medyada yayıldı ve ülkenin isminin “India” yerine “Bharat” olarak değiştirilmek istendiğine dair söylentilere neden oldu.

“Bharat” ismi, Hindistan için zaten kullanılıyordu. Ancak “India”, hem ülke içinde hem de dünya çapında daha yaygın kullanılıyordu. Son zamanlarda çıkan doğrulanmamış raporlara göre de, 2014’ten beri yönetimde olan Modi hükümetinin ülkenin ismini resmen değiştirmek için hamleler yapmayı planladığını işaret ediyor.

Ancak bu karar muhalefet tarafından pek sıcak karşılanmıyor. Muhalif figürler, isim değişikliğinin tek bir siyasi partiye değil milyarlarca vatandaşa ait olduğunu dile getiriyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.