Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Şapka Dükkanından Vakko'ya Uzanan Büyüme Hikayesi

Bir Şapka Dükkanından Vakko'ya Uzanan Büyüme Hikayesi

Vakko'nun ilgi çeken kuruluş tarihçesi... 

Vitali Hakko 13 yaşında, kumaş satan bir dükkanda çıraklık yaparak iş hayatına başladı. Çalıştığı firma iflas edince, kendisine ait şapka üretimi yapan 1934 yılında "Şen Şapka" adında olan bir atölye açtı. Şapka Kanunu ile birlikte yükselişe geçen satışlar, yasakların kalkmasıyla birlikte 1938 yılında "Vakko" adına dönüşerek, Türk ipeği ve o dönem moda olan eşarpları Türk moda dünyasıyla birleştirip üretim yapmaya başladı. 

Vakko, ilk mağazasını İstanbul'un kalbi olan Beyoğlu'nda açtı. İstanbul'dan sonra Ankaraya ve İzmir'e açılan Vakko mağazaları, üst kalite, iyi giyim ve üstün müşteri kitlesinin öncülüğünü yapmaya başladı. 

Vakko'nun Yaptığı Yenilikler 

  • 1981 yılında Atatürk'ün 100. doğum gününde, Avrupa'da düzenlenen "Anadolu Güneşi" moda ve sanat gösterisi düzenlendi. Vakko, başlıca Avrupa ülkerinde düzenlenen sergilenen gösteriye katılıp Türk modasını ve Vakko'yu dünyaya açtı. 
  • Power FM 1992 yılında kaliteli ve iyi müzik misyonu ile yayın hayatına geçti. 
  • Vakko 1998 yılında, Türk Milli takımına ve Türk Hava yolları için üniforma tasarladı. Dünyanın en iyi tasarımcılarıyla çalışan Vakko, eşi benzeri olmayan tasarımlarıyla "Vakko Wedding'i" açtı. 2009 yılında ise ev, yaşam alanı konforu misyonu ile "Vakko Home" kuruldu. 

Vakko'nun Yaptığı Yenilikler 

  • 2003 yılında Almanya'da iki mağaza açarak yurt dışı pazarına adım attı. 
  • Vakko, geleceğe moda profesyonelleri yetiştirilmesi adına en köklü moda okullarından olan Esmod ile iş birliği yaparak Vakko Esmod Moda Okulunu kurdu. 
  • Günümüzde de yeniliklerine devam eden Vakko, modanın yanı sıra, müşterilere kaliteli yiyecek, içecek ve müziği ile hitap edeceği Vakkorama'yı açtı. Ülkemizi Tokyo'da temsil eden "Team Türkiye" sloganıyla temsil eden milli sporcularımızın resmi kostümleri Vakko tarafından hazırlandı. 

 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.