Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Kış Günü Okunacak Kitaplar

Bir Kış Günü Okunacak Kitaplar
Selam olsun size.. ÖğrenciKariyeri tavsiye günleri başladı. Belki şu an sınav haftalarındasınız belki de sınavları verip bütünleme sınavlarını bekliyorsunuz. Hatta aramızda sıcak yuvasında olan bile vardır. Bu naçizane tavsiye yazımız sınav sonrası veyahut sınav arifesi dilerseniz de sömestrda okuyabileceğiz bazı önerileri içeriyor.

Harry Potter Serisi 

harry

J.K.Rowling'in büyük bir ustalıkla kaleme aldığı bir seridir. Fantastik kurguda devrime yol açan seri 7 kitap ve 8 filmden oluşmaktadır.

Kahramanımız Harry Potter’ın daha bebek iken büyücü ve insanları ölümüne korkutan Lord Voldemort'u yenmesi ile başlayan kitabımız aynı doğrultuda devam ediyor. Gerçek kimliğini 11 yaşında büyücü dünyasının en iyi okulu kabul edilen Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okuluna kabul mektubu gelmesiyle öğrenen Harry, hayatında yeni bir döneme giriyor. Artık hayatında büyüler, tuhaf yaratıklar ve muhteşem dostluklar vardır. Her bir kitap genel olarak kahramanımızın 1 eğitim yılını anlatıyor.

“ Bize aslında kim olduğumuzu gösteren şey, yeteneklerimizden çok seçimlerimizdir.”

Doctor Who Kitapları 

who

Kahramanımızın adı “Doktor” en azından biz öyle biliyoruz. Doctor Gallifrey adlı bir gezegende yaşayan bir zaman lordu ya da eskiden öyleydi. Kendisi Tardis adında dışarıdan bakıldığında 1950'li yıllara ait mavi bir polis kulübesine benzeyen bir zaman makinesiyla zamanda ve mekânda yolculuk yapmayı seçiyor. Yolculukların hatırı sayılır bir miktarı dünyada geçiyor e haliyle yol arkadaşları da dünyalılar oluyor. Kahramanımız ve yol arkadaş(lar)ı gezip görüp eğlenip biraz da başlarını belaya sokuyorlar.

Bu muhteşem dizinin birçok kitabı mevcut bulunmaktadır. Gerek dizinin Noel özel bölümleri gerçekse kitapların içerikleri bir kış günü okunacak kitaplar listesine girmeye hak kazandı.

“Silah mı istiyorsunuz? Kütüphanedeyiz, kitaplar. Dünyadaki en güçlü silahlar. Bu oda sahip olabileceğimiz en büyük cephanelik.”

Aşk ve Gurur

askvegurur

Bu güzide kitabımızın yazarı 18. yüzyıl İngiliz Edebiyatının önemli kadın yazarları arasında yer almaktadır. Listemizde bahsedeceğimiz kitabı Aşk ve Gurur.

Kitabımızın konusu; 18. yüzyılda geçen ( gerçekten muhteşem) bir aşk hikayesini içeriyor. Orta halli bir ailenin zeki, neşeli ve hoş kızları Liz ile dürüst, varlıklı ve bir o kadarda kibirli bir genç olan Darcy ile nefret ve küçümseme ile başlayan aşk hikayesini anlatan bu kitap gerçekten muhteşem..

“Ancak kendine ve arkadaşlarına onun yüzünde beğenilecek bir tarafın olmadığını açıklar açıklamaz, onun o kapkara gözlerinin yüzüne muhteşem bir anlam kattığını fark etti.”

Çanlar Kimin İçin Çalıyor

canlar

Ernest Hemingway’e ait olan bu kitabımız İspanya iç savaşını ve de bu savaşta görevi yerli bir çete ile bir köprü uçurmak olan kahramanımız Robert Jordan'ın 4 gününü işliyor. Hemingway’in 1940 yılında kaleme aldığı başarılı bir savaş romanıdır.

Küçük Prens

kp

Kendisi küçük verdiği derslerin büyük olduğu kahramanımızın sadece 1 saat içinde bitireceğiniz kitabı, yetişkinlerinde “çocuk kitabı” okuyabileceğinin en büyük kanıtı.

“Ama gözler gerçeği göremez ki, yüreğiyle aramalı insan.”

Ders Kitapları

io

Listemize 6 numaradan giriş yapan başlığımız “ders kitapları”, kimi arkadaşlar tarafından sevilen, kimileri için fotokopiden ibaret olan bu şaheserimiz içinde bulunduğumuz sınav haftasının vazgeçilmezi. Kendilerini kütüphanelerden, kitapçılardan ya da fotokopicilerden kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Özel İçerik: Dilan Çağlayan (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Temsilcisi)

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.