Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Fikir Hayatı Değiştirir Mi?: TEDx Konuşmaları

Bir Fikir Hayatı Değiştirir Mi?: TEDx Konuşmaları

Bir Fikir Hayatı Değiştirir Mi ? TEDx Konuşmaları

TED ilk olarak 1984 yılında adını aldığı “Technology, Entertainment and Design” yani “Teknoloji, eğlence ve dizayn” içeriklerini kapsayan konferanslar dizisi olarak hayatımıza girdi. Daha sonra bu kadar ilerleyeceği bilinemesede bu organizasyon ilginç bir şekilde hem evrildi hem de büyüdü. Bir fikrin insan hayatında neler değiştirebileceğine çoğu zaman şahit olmuşuzdur. Belki kendi bulduğumuz fikir, belki de başkasının bulmuş olduğu bir fikir birçok kişinin hayatında çok şey değiştirebilir. TEDx işte bu fikirler sonucunda gerçekleşmiş olan başarılı ya da başarısız ama illaki ilham kaynağı olacak hayatları bizlerin önüne getirerek bizde de bir ışık yakmaya ya da o ışıkla yolumuzu aydınlatmaya çalışıyor. Günlük hayatımızda olumsuz koşullarımızda ya da istemediğimiz kariyer yolunda kendimize “yapabilir miyim?” sorusunu sorarken karşımıza yapabilmiş başarmış insanları çıkartıyor ve o yaptı sende yapabilirsin diye ilham olurken içimizde ki cesareti yeniden canlandırıyor. Sadece ilham olmak dersek yetmez bazen de sesimizi duyurmak için aynı düşünceye sahip insanların çıkıp söylemek istediklerimizi orada söylediklerinde hayatta, insanlarda, düşüncelerde çok şey değiştirdiğini söyleyebiliriz. Herkesin hayatı değişmeyecek belki bu konuşmalarla ya da bu konuşmalara hiç denk gelmeyecek insanlar olacak ama biz denk geldik ve dinledik o yüzden hayatımızda bir şeyler değişti diyebileceğiz. Bir fikir işte bazen bu kadar önemli olabiliyor herkesin değilse de senin hayatında, düşüncende çok şey değiştirebiliyor. O zaman buna benzeyen bir kısa hikayede bırakalım buraya belki bu da senin için bir ilham olabilir: Bir adam okyanus sahilinde yürüyüş yaparken, denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca bu Kişinin, sahile vurmuş deniz yıldızlarını denize attığını fark eder ve

–  “Niçin bu deniz yıldızlarını denize atıyorsun ?” diye sorar.

Topladıklarını hızla denize atmaya devam eden kişi, “Yaşamaları İçin” yanıtını verince, adama şaşkınlıkla:

–  “İyi ama burada binlerce deniz yıldızı var. Hepsini atmanıza imkan Yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki ?” der.

Yerden bir deniz yıldızı daha alıp denize atan kişi,

– “Bak Onun İçin Çok Şey Değişti,” karşılığını verir.

İşte tam burada deniz yıldızı ile benzeyen hayatlarımız oldu. Hayatınıza ilham olması, belki de vermeniz gereken kararda cesaretiniz için birkaç TEDx konuşmalarını izleyin. 

 

"Olmaz"ları Birleştirmek | Mehmet Aksel | TEDxIstanbul

Benim hayatım hep neyi yapamaycağımı veya neyin olmayacağını dinlemekle geçti. 

"Olmaz"ları Birleştirmek

 

Zenginliğin Büyük Sırrı | Emin Çapa | TEDxIstanbul

Bilim uygarlığın, refahın, zenginliğin, teknolojinin sırrıdır.

Zenginliğin Büyük Sırrı

 

Hayatınızın Kararı | Talat Kırış | TEDxIstanbul

İnsanlar anlarıyla ve tercihleriyle var olurlar.

Hayatınızın Kararı

 

Hayatın Hakkını Vermek | Acar Baltaş | TEDxIzmir

Hazza dönük mutluluk, deniz suyu içerek sussuzluğu gidermeye benzer.

Hayatın Hakkını Vermek

 

Özgün İçerik


Yeşim Dağaynası

öğrenci kariyeri yazarı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.