Öğrenci Kariyeri Banner

Bilinmeyen Yönleriyle Elon Musk

Bilinmeyen Yönleriyle Elon Musk

Dünyayı değiştiren ve bütün insanlık için faydalı insanlar kısmımızda bu yazıda Elon Musk’ı ele alıyoruz;

1)Elon Musk, teknoloji konusundaki ilk projesini 12 yaşında ortaya koydu. Blastar adlı bir video oyunu için kod yazdı ve bu kodu PC and Office Technology adlı bir dergiye 500 Amerikan Doları’na sattı. İlk girişimcilik deneyimini bu şekilde yaşamış oldu.

2)Pennsylvania Üniversitesi’nden Ekonomi lisans diploması ve yine aynı üniversiteden Fizik yan dal diploması aldı. Daha sonra Stanford Üniversitesinde yüksek lisansa başlamaya karar verdi. Ama kayıt olduktan 2 gün sonra yüksek lisansı bıraktı. Kardeşi Kimbal Musk ile çevrimiçi içerik yayınlama programı için çalışmalara başladı. 1999 yılında bu yazılımı 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolarlık hisse senedi karşılığında Alta Vista’ya sattı.

3)Musk’ın en büyük hissedarı Solar City. ABD’nin en büyük güneş enerjisi sistemi sağlayıcısıdır.

4)Dünyaca ünlü film serisi Iron Man’in yönetmeni Jon Favreau, verdiği röportajda filmin baş kahramanı Tony Stark’ın karakterinin oluşumunda Elon Musk’tan ilham aldıklarını açıkladı. Daha sonra Iron Man serisinin ikinci filminde SpaceX filmde mekân olarak kullanıldı ve Elon Musk’a küçük bir rol verildi.

5)Dünyanın en çok tanınan iş dünyası dergisi Forbes,2011 yılında Elon Musk’ı “ABD’NİN 40 yaş altı ve en güçlü 20 CEO’su’’ arasında gösterdi.

6)Elon Musk, Tesla Motors ve SpaceX için bazı haftalarda,100 saati aşkın çalıştığını açıkladı.

7)Elon Musk’ın kendine ait 12 koltuklu Dassault 900 model özel bir jeti bulunuyor.

8)Musk çocukluğunda günde 5 saatini kitap okumaya ayırırmış. Öyle ki bunu bir alışkanlık haline getirmiş. Bunda annesinin de çok büyük bir rolü varmış. Süper kahramanların olduğu çizgi romanları ve tarihin en önemli fantastik romancılardan J.R.R.Tolkien’ın kitaplarını okumayı sevdiğini söylüyor. Yaşadığı bölgedeki kütüphane ve kitapçıları gezmek ve rafları dolaşmak en büyük hobisidir.

9)Musk Foundation adını verdiği bir vakıf ile çocuk sağlığı, bilim ve teknoloji eğitimi, temiz enerji gibi birçok konuda çalışmalar yürütüyor.

10)İlk eşinden ayrıldıktan sonra büyük bir borçla kurduğu Tesla sonrası büyük bir mali kriz altına girdi. Bu yüzden şirketin büyük çoğunluğunun hisse senetlerini borsaya koydu. Sonuç olarak Tesla 33,4 milyar dolarlık bir şirket haline dönüştü. Musk’ın kişisel serveti ise 12,7 milyar dolara ulaştı.

Özgün İçerik


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.