Öğrenci Kariyeri Banner

Beyaz Perde'ye Uyarlanmış Kitaplar

Beyaz Perde'ye Uyarlanmış Kitaplar

Kitaptan filme uyarlanmış, beyazperde'de sevilen yapımları sizler için derledik...
 

Açlık Oyunları - Suzanne Collins 


Yakın bir gelecekte Kuzey Amerika kuraklık ve arkasından gelen yangın ve kıtlıklarla zayıflayarak çökmüş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye kurulmuştur. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir.

Film 23 Mart 2012'de gösterime girmiştir. Gary Ross'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği film başrollerinde ise; Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson yer alıyor. 

Marslı - Andy Weir

 


Mark Watney, Ares 3 ekibin parçası olan bir botanikçi, Mars'ta şiddetli bir fırtınadan sonra öldüğü tahmin edildi. Watney evin yolunu bulmak için marifet ve zekâsını kullanmak zorunda kalır. Yönetmen koltuğunda Ridley Scott’un yer aldığı filmin başrolünde ise Matt Damon yer almaktadır. Film 2015 yılında gösterime girmiştir.

Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini 

Uzun yıllardır Kaliforniya’da yaşayan Amir adlı bir Afgan göçmeninin, çocukluk arkadaşı Hasan’ın oğlunun başının dertte olduğunu öğrendikten sonra ona yardımcı olmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki ana vatanına geri dönüşünün çarpıcı öyküsü ele alınır. Amerikalı yapımcı Marc Forster tarafından çekilen film, 2007'de gösterime girmiştir.

Kafes - Josh Malerman 

 

 

 


Malorie ve iki çocuğu, olayların başlangıcından beş yıl sonra hayatta kalmayı beceren bir avuç insan arasındaydı. Nehrin kenarındaki terk edilmiş bir evde çocuklarıyla yaşayan Malorie, ailesinin güvende olabileceği bir yere gitmenin hayalini kuruyordu. Fakat onları bekleyen yolculuk tehlikelerle doluydu.

Yönetmenliğini Susanne Bier'ın üstlendiği, 2018 ABD yapımı filmin başrollerinde Sandra Bullock, Trevante Rhodes yer almaktadır.

Mucize - R. J. Palacio

 

 


Auggie Pullman, yaşıtı olan diğer çocuklardan biraz farklıdır. Çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diğer çocuklarla sıradan bir okula giderek, sıradan bir çocuk olduğunu kanıtlamaya çalışır. Çünkü esas güzellik derinin altında, içeride saklıdır.

Yönetmen koltuğunda Stephen Chbosky'nin yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda; Julia Roberts, Jacob Tremblay ve Owen Wilson yer almaktadır.

Yeşil Yol - Stephen King 

Oldukça iri bir adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idam cezasına çarptırılmıştır. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan John Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahiptir. Film 1999 yılında kitaptan filme uyarlanmıştır.

Yönetmeni ve senaristi Frank Darabont olan filmin başrollerinde; Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan, Barry Pepper ve Bonnie Hunt gibi oyuncular yer alıyor.

Ejderha Dövmeli Kız - Stieg Larsson

 

Ejderha Dövmeli Kız'da, hapse girmek üzere olan gazeteci Mikael Blomkvist ile ona yardım eden gizemli, asosyal, uyumsuz, dövmeli hacker kız Lisbeth Salander, kırk yıl önce ortadan kaybolan Harriet Vanger'in izini sürerken bir dizi cinayeti açığa çıkarır; üstelik katil aileden biridir.

2009 yılında beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmenliğini David Fincher üstlenmiştir. Filmin başrolünde Daniel Craig, Rooney Mara, Stellan Skarsgar yer almaktadır.

Senden Önce Ben - Jojo Moyes

 


Hayat dolu ve alçak gönüllü biri olan Lou, geçirdiği bir kazadan sonra felç kalan zengin ancak mutsuz bir bekara bakıcılık yapmaya başlayınca aşka dair zorlu sorularla yüzleşmek durumunda kalır. 2016 yılında beyaz perdeye sunulan filmin yönetmeni Thea Sharrock'tur. Filmin oyuncu kadrosunda Emilia Clarke ve Sam Claflin yer almaktadır.

Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry

Küçük Prens, kendi galaksisinde, kendi dünyasında tek bir gül ile yaşayan bir Küçük Prens'in başka galaksileri gezmek için tek gülünü tek başına bırakıp yolculuk yapmasını anlatır. Ancak bu yolculuk esnasında vurgulamak istediği şey 'büyümek'tir. Film 2015 yılında İngilizce Fransızca-İtalyan 3D animasyon olarak uyarlanmıştır

Uyumsuz - Veronico Roth

 


Uzak bir gelecekte geçen distopik hikayede insanlık, her biri farklı bir erdemi temsil eden beş farklı parçaya bölünmüş bir düzende yaşamaktadır. İnsanlar 16 yaşına geldiklerinde kendi insani özelliklerine göre bu beş bölümden birine dahil olup ömür boyu bu bölümde yaşamlarını sürdürmektedirler.

2014 yılında beyaz perdede yer alan filmin kadrosunda; Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Maggie Q ve Kate Winslet gibi isimler yer almaktadır.
 


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.