Öğrenci Kariyeri Banner

Belirli Bir Dna Grubunu Hedefleyen Ölümcül Virüsler Geleceğin Silahları

Belirli Bir Dna Grubunu Hedefleyen Ölümcül Virüsler Geleceğin Silahları
Dünyamız her geçen gün gelişiyor ve herkes her yerde daha çok söz sahibi olmak istiyor. Bu nedenle silah envanterlerini de dolu tutan devletler, çalışmalarını gerçekleştiren araştırmacılara göre, sadece belirlenen etnik kökenli kişileri öldüren bir silah geliştirebilir.

Günümüzün güçlü devletlerinin hemen hemen hepsinin askeri envanterinde nükleer silahlar bulunuyor. Herhangi bir savaş durumunda ise yine bu ülkeler, Dünya üzerindeki yaşamı tamamen bitirebilecek bu silahları ateşlemekten çekinmeyeceklerini açıkça söylüyorlar.

bullet-holes-glass-illustration_1284-19393_760x445

Nükleer silah kullanımı nükleer silahı fırlatan ülkedekiler dahil olmak üzere tüm insanlık üzerinde yüz yıllar boyunca geçmeyecek etkiler bırakabilir. Bu sebeple nükleer silah kullanımını en son planları olarak tutan ülkeler, biyolojik silahlara yönelme eğiliminde.










Cambridge Üniversitesi’nin Risk Araştırmaları Merkezi tarafından yayınlanan yeni raporda Cambridge araştırmacıları, devletlerin yapay zeka ve genetik manipülasyon gibi fütüristik silahları geliştirmekte başarısız olduğunu söylüyor.

Bağımsız gruplar ile beraber çeşitli gelecek teknolojilerinin risklerini inceleme amacına sahip olan araştırma, insanları bu tür teknolojilerden korumak için ne gibi protokollerin hâlihazırda var olduğunu da çözmeye çalışıyor.

Woman hand in white coat and blue medical gloves holding pipette dropper with drop of natural oil above brown glass bottle. Natural organic skin care beauty products. Cosmetology room

Araştırmanın yazarları: "Teknoloji daha karmaşık ve gelişmiş hâle gelmesinin yanında artık çok daha ucuz fiyatlara sahip olmaları, ölümcül sonuçları olabilecek bu teknolojilerin hızlı bir şekilde demokratikleşmesine ön ayak oluyor."ifadelerinde bulunuyor ve sözlerine "Kötü bir senaryoyu örnek vermek gerekirse bir biyolojik silah belirli etnik grupları genomik profillerini baz alarak hedef almak için üretilebilir." cümlelerini de ekliyor

Araştırmacılar, bu silahlar gerçek dünyada karşımıza çıkana kadar bir şeyler yapmamız gerektiği, aksi takdirde olacakların bedelini ödeyemeyeceğimiz sonucuna varıyor.


KAYNAK









Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.