Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Öğrencilere Ödeme Yapılacak!

Başarılı Öğrencilere Ödeme Yapılacak!

Pandeminin ardından yüz yüze eğitime dönmekte zorlanan öğrenciler için yeni bir proje geliştiriliyor. İddialara göre bazı ülkeler, öğrencilerin okula olan ilgilisini artırmak için ödeme sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 

Tüm dünyayı uzun bir süre boyunca etkisi altına alan pandemi, hayatımızda birçok şeyi kısa süreliğine ya da kalıcı olarak etkiledi ve değiştirdi. Elbette ki en büyük etkisini günlük yaşamımızda hissettik. Ancak şüphesiz eğitim de en çok etkilenen alanlardan birisiydi.

Başarılı Öğrencilere Ödeme Yapılacak!

2020 yılının başlarında hayatımıza giren pandemi, eğitimin henüz alt yapısı bile tam anlamıyla hazır olmayan uzaktan eğitime dönüşmesine yol açarken, tekrar normal eğitime dönüş de beklenildiği kadar kolay gerçekleşmedi. Öğrencilerin değişen eğitim sürecine adapte olması epey zor oldu.

Avrupa'da ise bu konuya ilişkin önemli gelişmeler yaşanıyor. Bazı ülkeler, tıpkı iş sektöründeki gibi 5 gün yerine 4 gün eğitime geçiş yapmayı planlıyor. İş sektöründe bu durum henüz yeteri kadar yaygınlaşmasa da eğitim alanında bunu gerçekleştirmenin daha kolay olacağı tahmin ediliyor.

Bu süreçte en önemli değişikliğin ise yine tahmin edildiği gibi Norveç'ten gelmesi bekleniyor. İş sektöründe çalışanların homeofis işleri bırakıp ofise dönmesi ne kadar zor olduysa aynı şekilde öğrencilerin de yüz yüze eğitime geçiş yapmayı zorlayıcı oluyor. Konuyla ilgili bir proje geliştiren Norveç yetkilileri öğrencilerin okula olan ilgisini artırmak ve başarı oranını yukarı çekmek adına öğrencileri para ile ödüllendirmeyi hedefliyor.

Derslerinde başarılı olan ve yüksek notlara sahip öğrencilerin belli bir miktar para kazanmaları planlanıyor. Bu para her öğrenci için eşit olmayacak ve derslerdeki notlarına göre daha yüksek veya daha az olacak şekilde ayarlanacak. Bu sistemin ne zaman uygulanacağı şimdilik belirsiz ancak Norveç'in bu projeye önemli bir meblağ ayırdığı ifade ediliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.