Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı İşletme Sahiplerinin Vazgeçilmez 7 Alışkanlığı

Başarılı İşletme Sahiplerinin Vazgeçilmez  7 Alışkanlığı

 

“ Tüm işletme sahipleri eşit yaratılmaz, fakat en başarılı olanların bazıları kesinlikle aynı alışkanlıkları paylaşır.”

Her işletme sahibinin benzersiz bir iş yapma yöntemi olsa da, kimi beceri ve alışkanlıklar ürün, hizmet veya endüstriye bakılmaksızın zirveye ulaşmak için neredeyse bir zorunluluktur.

Başarılı iş sahiplerinin alışkanlıkları, dünyanın en ikonik iş zihinlerinin çoğu iş kıyafetleri için kötü şöhretli olmasına rağmen, siyah balıkçı yakalarına olan bağlılığın ötesine geçer. Bu alışkanlıklar, küçük ama stratejik avantajlar sağlar. Yaşam için en iyi uygulamaları içerir ve başarıyı daha olası bir sonuç haline getirmeye yardımcı olur.

 Peki başarılı işletme sahipleri başarıya giden yolda hangi 7 alışkanlıkla yollarını aydınlatıyor?

1. Erken Uyanmak

İşinde başarılı kişiler erken uyanmanın sağladığı faydalardan önemle bahsediyor.  Erken kalkarak gün içinde kendinize daha fazla zaman yaratmak, sadece işinizi yapmak için değil aynı zamanda başarınızı olumlu yönde etkileyecek aktiviteler yapmanız için de önemlidir. Örneğin, egzersiz yapmak başarı ile yakından ilgilidir veya rahatlatıcı bir sabah rutini yapmak, güne kolay başlamanız için size yardımcı olacaktır.

 

2. Sizden Daha Bilgili Ve Akıllı İnsanları İşe Almak

Başarılı olmanın en önemli parçalarıdan biri de şüphesiz kendini tanımaktır. Kısaca en iyi yaptığınız şeyi  ve en iyi yapamadığınız şeyi bilmek. Tüm iyi işletme sahipleri, her şeyi bilmediklerini ve eksik  yanlarını tamamlayan insanları işe aldıklarını itiraf ediyor. Yapmakta iyi olmadığınız masa becerilerini iyi bir şekilde yapabilen insanları işe almaya odaklanırsanız, işler zorlaştığında güvenebileceğiniz iş arkadaşlarına ve birçok yararlı bilgiyi onlardan öğrenme fırsatına sahip olursunuz. Bunu sağladığınızdan emin olmak için, adayları incelemede etkili olan ve ekibinizin hangi potansiyel  işe alımının sizin iş kültürünüze uyacağını anlamanızı sağlayan bir işe alım süreci oluşturun. Doğru soruları sorduğunuzdan emin olun ve gerekirse, kişilerin yaptıkları işte ne kadar etkili olduklarını görebilmek için onlardan çalışmalarının örneklerini isteyin.

 

3. Finansa İlgi Duymak

Bir işletme sahibi olarak, işletmenizin finansal alanından her zaman haberdar olmanız çok önemlidir. Finansa ilgi duymak bütçenin nereye gittiğini ve nereden geldiğini her zaman bilmenizi sağlar. Bu nedenle, şirketinizin kazançlı kalabilmesinin yollarını hızlandırabilmeniz için finansal ipuçlarına dikkat edin. İşletmenizin finansal yapısına ilgi duyarak, karar verme sürecinizle daha stratejik olacak ve en kazançlı uygulamalarınız hakkında bilgi edineceksiniz.

 

4. Fikirleri Takip Etmek

Uzun yıllardır başarılı girişimciler ortaya çıkan fikirleri hep not eder. İlhamın ne zaman geleceği belli olmaz. Yıldırım gibi aniden parlayan fikirler, göründüğü gibi çabuk unutulabilir. İyi ve kötü tüm fikirleri yazın ve neyin yapmaya değer olduğunu görmek için notlarınızı düzenli olarak tekrar edin.

 

5. Fırsata Açık Olmak

Büyük işletme sahipleri sürekli yeni fırsatlar arar.  Bu fırsatlar yeni bir bağlantı, yeni bir fikir, keşfedilecek yeni bir mevkiden daha fazlasıdır.  Fırsatlara açık olmak ve onları arıyor olmak, onları gördüğünüzde yakalamak için büyük bir fırsattır. Tüm fırsatlar ayağınıza gelmeyecek ya da gümüş bir tabakta size sunulmayacaktır.  Fırsatlara açık olmak, onları takip etmek ve istekli olmak bu konuda sizi şanslı kılar.

 

6. Yardımcı Bir Zihniyete Sahip Olmak

Bir işi yürütmek, işi yapan kişi olmasanız bile, işleyişin tüm yönleri için sorumluluk almayı gerektirir. Başarılı işletme sahipleri, doğrudan sorumlulukları olup olmadığına bakılmaksızın, ihtiyaç duyulduğu zaman ve ihtiyaç duyulan yerde yardım sağlar. Yardım etmeye istekli olmak, çalışanlarınızın bireysel başarılarına ve işletmenin genel başarısına ilgili olduğunuzu gösterir. Bu zihniyet, moralin artırılması ve başarının  sürdürülmesi için de önem taşır. İş liderleri zincirin en üstünde olsa da, bu zincirde tek değillerdir. En iyi ve en başarılı liderler kollarını sıvamaktan ve sıkı çalışmaya girmekten korkmazlar.

 

7. Çalışma Dışı Faaliyetler İçin Zaman Ayırmak

Sıkı bir çalışma başarı için çok önemlidir, ancak dengeli olmak hayatın anahtarıdır. Bu yüzden sıkı bir çalışmanın ardından iyi bir dinlenme süreci işletme sahipleri arasında çok yaygındır. Gönüllülük esaslı etkinliklerden video oyunlarına kadar, işinizde bıkkınlığı önlemek ve motive kalmak için rahatlamanızı sağlayacak aktivitelere katılmak önemlidir. Hobileriniz  için zaman bulmak sizi daha iyi bir girişimci yapabilir. Hatta bir sonraki harika fikrinizi bu süreçte bulabilirsiniz. İşiniz dışındaki faaliyetler için zaman ayırmak sizi motive edip etkin bir şekilde işinize dönmenizi sağlarken yaratıcılığınızı arttırarak sağlıklı düşünme ve analitik değerlendirme fırsatı sunar.

 

Çeviri İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Nur Erler tarafından çevrilmiştir.

Kaynak


Nur  Erler

Kitaplara kulak ver, yıllar önce yazılmış o sözcüklerin sana anlatacak çok şeyi var. Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.