Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Girişimci ve Gençlere Rol-Model Olan Eren Bali!

Başarılı Girişimci ve Gençlere Rol-Model Olan Eren Bali!
Eren Bali, Silikon Vadisi'nde kurduğu Udemy ile milyar dolarlık ilk Türk İnternet şirketini kurmuştur. Birçok zorlukla karşılaşmasına rağmen azmin zafer bayrağını dalgalandırmayı başarmıştır ve üstelik Eren Bali daha 32 yaşındadır. Udemy, bir online eğitim şirketidir ve Eren Bali, Carbon Health adlı yeni girişimi ile sağlık alanına yeni bir nefes getirmek için hazırlanıyor.

silikon-vadisi_210615_790x445

Eğitimin alışılagelmiş sistemini değiştirecek ve ona yeni bir soluk getirecek bu girişim, 57 yatırımcı tarafından işe yaramaz kabul edilmiş ve melek girişim seviyesi için bile reddedilmiştir.

Geçtiğimiz ayın Forbes Dergisi, kapağında Eren Bali'yi ağırlamıştır. "Malatya Fen Lisesi'nde okurken Uluslararası Matematik Olimpiyatları'na internetten hazırlandım ve gümüş madalya kazandım" diyor Bali. "Malatya'da genelde bu olmaz. Büyükşehirlerdeki kolejlerden çıkar; ama internet bana bir fırsat tanıdı. İnternet, eğitimde yüzde 100 eşitlik sağlamasa da, yeterince araştırırsan yapmak istediğin ya da öğrenmek istediğin şey konusunda bir olasılık sağlıyor. Daha çok çalışmaya da hazırsan, diğerlerini yakalama fırsatı sunuyor. Udemy fikri de işte bu."

Eren Bali, 2015 sonunda kurduğu Carbon Health ile doktor tetkiki ve tedavi süreçlerini kökten değiştirmeyi amaçlıyor. Doktorların tıbbi vakaları paylaşabilmesine ve tedavi konusunda fikir alışverişi yapabilmesine olanak tanıyor -hem doktorlarla hem de sağlık kurumlarıyla iletişimi neredeyse tamamen üstleniyor ve birçok işlemin (doktorlarla görüntülü görüşme, klinik randevusu alma, eczaneden ilaç siparişi, rapor sonuçlarını öğrenme ve takip etme gibi) mobil uygulama üzerinden yapılmasını sağlıyor. Anlaşmalı doktorların bulunmasına ve ilaç kullanımının takip edilmesine de yardımcı oluyor. Yani kişinin tüm hastalık sürecini yönetiyor. Bu haliyle tüm sağlık sistemindeki her bir unsurun altyapısı olmaya oynuyor.

erenbali_gmail.com_1475172614_29_790x445

Çekingenlik derecesinde mütevazı, kendini anlatırken sıkılan, ama yaptığı işten bahsedince kapılıp giden Bali, öğretmen bir anne-babanın üçüncü çocuğu olarak Malatya'da doğmuş. İlkokulu, annesinin beş ayrı sınıfa aynı anda ders verdiği tek odalı bir dağ köyü okulunda okumuş (Dört senede bitirmiş). Çocukken matematik ve bilimde yetenekli olduğunu hatırlıyor. Bulunduğu koşullarda öğrenmek için pek fazla imkanı yokmuş ama ablası ODTÜ 'yü kazanıp eve bilgisayar ve birkaç aylığına internet bağlantısı alınca hayatı değişmiş. "İnternet'i kullanmaya başlayınca onun yeni şeyler öğrenebilmek için bir araç olduğunu anladım" diyor. İlkokuldan sonra Malatya Fen Lisesi'ne devam etmiş. Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda madalya kazandığı için MIT, Harvard gibi okullardan kabul alınmasına rağmen ODTÜ' de bilgisayar mühendisliği okumayı tercih etmiş. Bu tercihi onun karakterine dair ipuçları barındırıyor. "15 yaşıma kadar Malatya'dan çıkmamıştım. Üniversiteye başladığımda ise resmi olarak 16 yaşıma bile girmemiştim" diyor, "Dolayısıyla ABD'ye gitmek çok uzak geldi. Ablam ODTÜ'de okuyordu, o korkuyla gittim." O günden beri sürekli ortam değiştiriyor ve her seferinde aynı korkuyu hissettiğini söylüyor. "ABD' de İnternet girişimi kurucuları genelde iyi okullardan mezun, aile bağlantıları güçlü insanlar... İdolün gördüğün insanlarla zaman geçiriyorsun ve ilk başta 'acaba doğru kıyafeti giydim mi, yanlış espriyi mi yaptım' diye çekiniyorsun" diyor ve ekliyor:

"Hayatımda üç kez konfor alanımın dışına çıktım; ama tekrar geri dönmek yerine ısrar ettim"

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.