Öğrenci Kariyeri Banner

Bahçeşehir Üniversitesi’nden E-Spor Bursu

Bahçeşehir Üniversitesi’nden E-Spor Bursu
E-Spor Nedir?

Elektronik spor, online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalıdır. Kişilerin belli zamanlarda düzenlenen uluslararası, bölgesel ve ya ülke genelinde büyük e-spor turnuvaları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor diyebiliriz.

Fazla Bilinmiyor!

Dünya genelinde çok fazla önem verilen e-spor Türkiye'de belli bir kitle dışında fazla bilinmiyor; ama hızla büyüdüğünü ve aslında ülkece bu alanda gater başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz.

Örneğin geçen sene 3 maçlık CS-GO turnuvasında finalde milli takımımız Arjantin'i 11 - 0 geriden gelerek ilk turu kazanmış, 2. maçı kaybetmiştik ve serilerde 1 - 1 eşitlik sağlanmıştı; ama serinin son maçında  16 - 8 kazanarak 'Dünya Şampiyonu' olmuş, bayrakları asmıştık.

İşte Dünya Şampiyonu Sporcularımız:

79ec60c5950a70ce2de1efe92ce64ca2ef943102

Sporcunun göbeklisi olur mu demeyin, olur. Hem de dünya şampiyonu bile olur.

57fab921c03c0e31a42452ab

Tabii günden güne E-Spor camiası büyüyor, gelişiyor.Hal böyle olunca akademik anlamda da destek bulmaya başladı.

Bahçeşehir Üniversitesi’nden E-Spor Bursu!

Bahçeşehir Üniversitesi, Riot Games Türkiye tarafından düzenlenen League of Legends Türkiye Şampiyonluk ve Yükselme Ligleri'nde başarılı olan e-sporculara %100’e varan oranlarda eğitim bursu verecek.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel; “2017-18 eğitim dönemi itibariyle yetenekli oyunculara sporcu bursu vereceğimizi açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Staj ve sertifika programlarını sektörün lideri Riot Games ile birlikte oluşturarak, e-spor alanında ilerlemek isteyen gençlere akademik ve profesyonel anlamda destek sağlamış olacağız” dedi.

Bizim çocuklar bir o kadar da League of Legends'de başarılı tabii.

2016 yılında Meksikada düzenlenen Uluslararası Wildcard Turnunası (IWCI 2016) oldukça heyecanlı geçti. Final etabında Rus e-Spor takımı Hard Random'ı 3-1 mağlup eden Türk temsilcimiz SuperMassive, IWCI 2016'nın şampiyonu olarak dünyanın en büyük e-spor takımlarıyla karşılaşacağı MSI 2016'ya katılma hakkı kazanmıştı.

Birçok kişi Twitter üzerinden #AsBayrakları ve #HaydiSUP etiketiyle SuperMassive takımına olan desteklerini göstermişti.

SuperMassive-Takim-2016

Böylece bilgisayar oyunlarına ilgisi ve yeteneği olan, farklı bir kariyer oluşturmak isteyen üniversite öğrencilerine yeni fırsatlar doğuyor. Maddi değeri 40 bin TL’yi bulan, %100’e varan oranda eğitim bursu kazanma şansı sunan Bahçeşehir Üniversitesi'ni gerçekten tebrik etmek gerekiyor, umarız ki zamanla diğer üniversitelerden de gerekli destek gelir. Eğer bilgisayar oyunlarına ilginiz ve yeteneğiniz varsa siz de bu burstan yararlanmak için bir adım atabilirsiniz.

 

Özel İçerik: Eren İleri

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.