Öğrenci Kariyeri Banner

Ay’a Gidecek İlk Siviller Belli Oldu!

Ay’a Gidecek İlk Siviller Belli Oldu!

Starship uzay aracıyla Ay'a gidecek 9 kişilik ekip bugün itibarıyla kesinleşti. Bir Japon milyarderle birlikte Ay'a gidecek olan ekip, YouTuber, dansçı ve DJ gibi renkli kişilerden oluşuyor.

Elon Musk’ın özel uzay şirketi SpaceX, insanlığı Mars’a taşımak üzere Starship adlı roketi geliştiriyor. Ancak roketin ilk durağı Mars olmayacak. Starship, öncesinde Ay'ı ziyaret edecek. Starship’in önümüzdeki yıl için planlanan Ay görevinde araçta yer alacak tek isim, Japon milyarder Maezawa Yusaku idi. Bugün, Yusaku’ya eşlik edecek 8 isim belli oldu.

İşte Starship’le Ay’a gidecek 8 isim:

Yusaku, geçtiğimiz yıl başlattığı Ay görevindeki ekip arkadaşı arayışında 1 milyondan fazla başvuruyu değerlendirdi ve kendisiyle gelecek 8 ismi seçti. Yusaku, “dearMoon” olarak adlandırılan görevde kendisine arkadaşlık edecek 8 ismi şu şekilde listeledi:

Steve Aoki – DJ

 

T.O.P. (Choi Seung Hyun) – Koreli rap şarkıcısı

Yemi A.D. – Apple ve Google gibi şirketler için kareografik şovlar yöneten kareograf.

Rhiannon Adam – Fotoğraf sanatçısı

Tim Dodd – YouTuber (Everyday Astronaut)

Karim Iliya – Fotoğrafçı

Brendan Hall – Film yapımcısı

Dev D. Joshi – Aktör

Kaitlyn Farrington – Snowboard sporcusu

Miyu – Dansçı

Yusaku, bu sekizliyle birlikte Ay’a gitmek için cazip bir teklifte bulunmuştu. Bir milyon kişinin başvurduğu seçimler için yapılan açıklamalardan birisi, masrafların tamamının milyarder tarafından karşılanacağı olmuştu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.