Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa'da Uygun Ücretlerle Doktora Yapabileceğiniz 6 Ülke

Avrupa'da Uygun Ücretlerle Doktora Yapabileceğiniz 6 Ülke
Akademik kariyerinize Avrupa'da devam etmek istiyorsunuz fakat okul ücretleri gözünüzü mü korkutuyor? Aslında durum düşündüğünüz kadar zor değil. Avrupa'nın bütün ülkeleri İngiltere gibi uçuk düzeyde ücretler istemiyor. Avrupa'nın bu ülkelerinde kaliteli eğitim sağlamakla birlikte ücretsiz ve ya düşük miktarda ücreti olan okular da var. Bu ülkeler arasında en çok tercih edilenler ise, Almanya, Fransa, Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Norveç...

 ALMANYA

almanyada-universite-bolumleri

Almanya yüksek standartlar da eğitimi, yaşam koşulları ve ücretsiz üniversiteleri ile listenin başında yer alıyor. QS en iyi dünya üniversiteleri listesinde göze çarpan üniversiteler arasında Münih Teknik Üniversitesi, Heidelberg Ruprecht Karls Üniversitesi, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi yer alıyor. Berlin ve Münih olanakları ve yapısıyla dünyanın en iyi şehirleri arasında, bunun yanı sıra yaşam Paris'te ve Londra'da olduğu kadar pahalı değil. Eğer düşündüğünüz devlet üniversitesi değil ise ücretler bölümden bölüme değişmekle birlikte yaklaşık 1000 Euro'dur.

FRANSA

Êcole Normale Supérieure, Êcole Polytechnique üniversiteleri dünyanın önde gelen üniversitelerinden olmakla birlikte, doktora programları ile tanınırlar. Fransa'da devlet üniversitelerinde hukuk bölümü çok tercih edilir ve senelik ücretleri  ortalama 400 Euro gibi karşılanabilecek bir miktardır. Fransa'nın en iyi öğrenci şehirleri ise Lyon, Toulouse ve tabi ki Paris'tir. Ancak Paris bir öğrenciye göre pahalı şehirlerden olduğu için planlarınızı yaparken bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

  DANİMARKA

ku-2

Danimarka'da üniversiteler doktora programları için yıllık yaklaşık 500 dolar talep ediyor. Kopenhag Üniversitesi yine dünyanın önde gelen üniversitelerinden olmakla birlikte, dünyada en az çevre kirliliği olan, kültürel anlamda gelişmiş, öğrenciler için oldukça uygun bir şehir.

  FİNLANDİYA

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de dünyada hatırı sayılı iki yere sahip olan iki üniversite bulunuyor. Helsinki Üniversitesi ve Aalto Üniversitesi. Helsinki Kuzey ülkelerin başkentleri arasında yaşamın en kolay olduğu şehirdir diyebiliriz. Üniversite tercihinizi yaparken Finlandiya'nın muhteşem doğasını da göz önünde bulundurun. Tertemiz doğası, doğal yaşamı ve Kuzey ışıklarıyla eşsiz olan Finlandiya'da doktora planınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İSVEÇsweden

En fazla yenilebilir enerji kaynağına sahip Avrupa ülkesi, onlarca milli parkıyla doğa harikası İsveç'te doktora programları Türk öğrenciler için maalesef ücretli. Yıllık ortalama 20 bin TL ödemek gerekiyor. Fakat üniversitelerin öğrencilere burs vermesi çok yaygın, eğitime çok önem veriliyor ve diğer ülkelerden gelecek parlak öğrencileri kaçırmak istemiyorlar. Lund Üniversitesi, Uppsala Üniversitesi ve Stockholm Üniversitesi ülkenin en iyi üniversitelerinden. İsveç'te oturma izni ile beraber otomatik çalışma izni de aldığınız için derslerinizin yanı sıra bir işte çalışarak para kazanabilirsiniz.

NORVEÇ

0329d0f374144ecc5d301eae9bbf73ad

Norveç'te eğer bir devlet üniversitesinde eğitim görecekseniz doktora programları ücretsiz hem kendi öğrencileri için hem de yurt dışından gelen öğrenciler için. Oslo Üniversitesi, Bergen Üniversitesi ve Norveç Bilim ve Teknik Üniversitesi ülkenin en iyi üniversitelerinden. Yalnız üniversiteler ücretsiz olsa da Norveç'in Avrupa'daki pahalı ülkelerden olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmalısınız.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.