Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa'nın En İyi İşverenleri Açıklandı!

Avrupa'nın En İyi İşverenleri Açıklandı!

'Great Place to Work Best Workplaces in Europe' Listesi, 8 Eylül tarihinde İtalya-Venedik’te gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Açıklanan 150 şirket arasında kurum kültürü ve başarılı çalışan deneyimi oluşturmasıyla öne çıkan sekiz Türk şirket yer aldı.

Ayrıca Avrupa’nın en iyi işverenleri listesinde yer alan bu sekiz Türk şirketin yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren yedi çok uluslu şirket de Avrupa’nın En İyi İşverenleri 2022 listesinde bulunuyor.

'Çalışanlar, İşyerlerini Çevrelerine Tavsiye Ediyor'

Marketing Türkiye'de yer alan habere göre; Türkiye merkezli şirketlerden Altıneller, Assistt, BHM Otelcilik, Esbaş, Lansinoh, Latro Kimya, sahibinden.com ve Turkcell Global Bilgi Avrupa’nın en iyi işverenleri arasında yer alırken çok uluslu şirketlerden AbbVie, Chiesi, DHL Express, Hilti Europe, Hilton, Stryker ve Teleperformance da listede yer alma şansı yakaladı.

Europe’s Best Workplaces 2022 Listesi’nin sonuçlarını değerlendiren Great Place to Work Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, listedeki organizasyon çalışanlarının yüzde 90’ının, işyerlerini aile ve dostlarına tavsiye ettiklerini belirtti.

Toprak açıklamasına şu şekilde devam etti; "Bugün açıklanan liste, Türkiye merkezli organizasyonların da sağladıkları çalışan deneyimi sonuçlarına göre dünya çapındaki diğer organizasyonların arasında yer aldıklarını gösteriyor ki bundan mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Great Place to Work® Modeli kurum kültüründe yer alması gereken beş temel kritere odaklanıyor; kurumlardaki liderlerinin güvenilirliği, çalışanlara duydukları saygı ve uygulamalarındaki hakkaniyet. Liderlerin bu yaklaşımlarının gurur ve takım ruhu boyutlarına olan etkisiyle birlikte ölçümleniyor".


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.