Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa Fırsatları

Avrupa Fırsatları
yurtdısı_agh

Herkesin bir Avrupa hayali vardır ben size bu hayalimi en az maliyetle hem de birkaç kere nasıl gerçekleştirdiğimi anlatacağım.




Üniversite öğrencilerin merak sardığı yurtdışı furyası üzerine bir etkinlik organize ettik. Etkinliğin ana konseptlerinden biri de öğrencilerin sürekli ürettiği ”Yurtdışına çıkmam için para lazım!” bahanesini çürütmek. Cebinizde hiç para olmadan nasıl yurtdışına çıkabilirsiniz? Hatta çıkıp üzerine nasıl para alabilirsiniz? ve çok daha fazla sorunuzun cevabı bu etkinliğimizde olacaktır. Detaylı Bilgi İçin Tıklayın







Üniversiteye başladığımda Erasmus Programı hakkında pek fazla bilgim yoktu üniversitemin web sayfasında duyuru yayınlanması ile programı araştırmaya başladım. Erasmus uzunca bir süredir uygulanan bir öğrenci değişim programı ve katılımcılarına karşılıksız maddi destek sağlıyor hal böyle olunca bir üniversite öğrencisinin Avrupa hayali için biçilmez kaftan. Her üniversite kendi belirlediği tarihte ve farklı şartlarda bir Erasmus yeterlilik sınavı hazırlıyor. Sınava başvuru için genel not ortalamasının lisans öğrencileri için 2,20 olması gerek ve sınavda belirli bir barajı geçmeniz isteniyor. Sınava girdikten kısa bir süre sonra sonuçlar açıklandı sonuç benim için olumluydu. Hazırlıklara başladım Polonya’nın Krakow şehrinde 9 ay boyunca hibeli olarak Erasmus yaptım. Çok şey öğrendim, dilimi epey geliştirdim.

[ad name="Google Adsense"]

Döndükten sonra yine Erasmus Programı kapsamında Staj Hareketliliği adında başka bir fırsat olduğunu öğrendim. Hemen staj yapacak bir şirket bulma çalışmalarına başladım. Onlarca yere e-posta gönderdim. Birçoğu geri dönüş bile yapmadı, umudumu hiç kaybetmedim; yazmaya devam ettim. Sonuç olarak Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da bir şirket olumlu dönüş yaptı. Skype mülakatı falan derken davet mektubumu gönderdiler ve tekrar Erasmus yeterlilik sınavına girdim. Sınavdan yeterli puan alınca tekrar Avrupa yollarına koyuldum. 3 ay boyunca çok keyifli bir çalışma ortamında stajımı tamamladım.

Polonya’da Erasmus ve Çek Cumhuriyeti’nde Erasmus Staj yaptıktan sonra tekrar nasıl Avrupa’ya giderim diye düşünürken arkadaşlarımın önerisi üzerine Avrupa Gönüllü Projesini araştırırken buldum kendimi.

Üniversitemizin akredite kuruluşu olması ve bulduğum ilk projeye kabul edilmemle birlikte Almanya’nın Münih şehrindeki 6 aylık AGH maceram başladı. AB tarafından fonlanan, konaklama, yeme içme gibi temel ihtiyaçların organizatör kuruluş tarafından karşılanıp temin edilmesi giderlerimi sıfıra indirmişti ve verilen cep harçlığıyla gezi planları yapmaya başladım bile. Bulduğum ucuz otobüs biletleri ve Couchsurfing’le bulduğum hostlar sayesinde sadece yeme içme masraflı 15 kadar ülke ve toplamda 25 şehri gezme, Erasmus boyunca tanıştığım arkadaşlarımı ziyaret etme, yeni kültürler tanıma, lezzetler tatma imkânım oldu. Ayrıca aldığım kurs sayesinde A2 seviyesinin sonuna kadar Almancayı öğrenmiş, çekilişte kazandığım biletle sevdiğim takımlardan Bayern Münih’in Şampiyonlar ligi maçını Allianz Arena’da izledim.

Proje çocuklara sosyal aktiviteler düzenlemekle alakalıydı ve ben çocukları çok sevdiğimden hem proje, hem de proje dışındaki zamanlarım dolu dolu, hayallerimi gerçekleştirdiğim bir AGH oldu.

Pek çok kişinin bilmediği bu fırsatlar sayesinde muhteşem bir macera yaşadım. Erasmus hakkında merak ettikleriniz var ise staj yeri veya AGH projeleri arıyorsanız Avrupa Fırsatları’nı ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Özgür KARATAŞ

Avrupa Fırsatları

[ad name="HTML"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.