Öğrenci Kariyeri Banner

Ara Güler'i Konu Alan 'İstanbul'un Gözü' Belgeseline Amerika'da 'En İyinin İyisi' Ödülü

Ara Güler'i Konu Alan 'İstanbul'un Gözü' Belgeseline Amerika'da 'En İyinin İyisi' Ödülü
0

Ara  Güler hakkında hazırlanan belgesel film "İstanbul'un Gözü", dünya prömiyerinin yapıldığı Washington DC Bağımsız Film Festivali'nde tüm yapımlar arasında "en iyinin iyisi" ödülünü kazandı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ile Washington Türk-Amerikan  Derneğinin (ATA-DC) sponsorluğunda Washington DC Bağımsız Film Festivali  kapsamında pazar günü ilk kez gösterilen filmin yapımcısı Ümran Safter,  düzenlenen ödül töreninden sonra AA muhabirine konuştu.

Safter, "Festivalde aslında çok iyi filmler yarışıyordu. En iyinin  iyisi bizim için biraz sürpriz oldu. Çok sevindim" dedi

Dünya çapında tanınan ve bugüne kadar 1 milyondan fazla fotoğraf çeken  Ara Güler'in 60 yılı aşan kariyerine ışık tutan filmi başka festivallerde de  göstermek istediklerini belirten Safter, kasım ayında filmi tamamladıktan sonra  birçok festivale başvurduklarını ve ilk olarak Washington DC Bağımsız Film  Festivali tarafından kabul edildiklerini söyledi.

Filmin dünya prömiyerini hep Washington ya da Los Angeles’ta yapmak  istediğini belirten Safter, bu dileği gerçekleştiği için mutlu olduğunu ifade  etti. Safter, filmin mayıs başında Los Angeles’ta düzenlenecek Güneydoğu Avrupa  Film Festivali’nde, ayrıca 17-18 Mart'ta Selanik Belgesel Film Festivali’nde de  gösterileceğini aktardı.

Safter, "Ara Güler’i bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Hem kişiliğini  hem fotoğraflarını hem de aslında İstanbul’u tanıtmayı amaçlıyoruz. Filmimiz  sadece Ara Güler ile ilgili değil, esasen İstanbul ve Türkiye'nin tarihi ile de  ilgili" dedi.

Bütün dinlerin ve ırkların nasıl barış içinde yaşadığını anlatan bir  film yapmak istediklerini söyleyen Safter, "Ara Güler de bunun için çok güzel bir  örnek" diye konuştu.

1

Safter, yakında Türkiye'de de filmin galasını yapmayı planladıklarını,  ayrıca özel gösterimler düzenlemek istediklerini dile getirdi.

Washington DC Bağımsız Film Festivali'nin son günündeki ödül törenine  filmin yapımcısı Ümran Safter'in yanı sıra proje danışmanı Nezih Tavlaş ile  senaryo yazarı Ahsen Diner de katıldı.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.