Öğrenci Kariyeri Banner

Apple WWDC 19'da Neler Tanıtıldı? (iOS 13 ve Daha Fazlası)

Apple WWDC 19'da Neler Tanıtıldı? (iOS 13 ve Daha Fazlası)
Apple, Türkiye saati ile 20.00'da başlayan Dünya Geliştiriciler Konferansı 19 (WWDC) etkinliğinde, başta iOS 13 ve iPadOS olmak üzere bir çok yeniliği kullanıcılarla buluşturdu. Gelin kısaca WWDC 2019'da neler yaşandı hep birlikte göz atalım.

Apple Arcade Zenginleşecek

Şirketin ilk oyun aboneliği servisi ünvanını taşıyan Apple Arcade, sonbaharda oyuncularla buluşacak. Oyuncular, oyunu oynamaya başlamadan önce ödeme yapmak yerine aylık abonelik sistemi ile Apple Arcade bünyesindeki oyunları oynayabilecekler. Oyunların tümü çevrimdışı olarak da oynanabilecek. Aboneler Apple Arcade oyunlarını iPhone, iPad, Mac ve Apple TV'lerinde oynayabilecekleri için, aygıt değiştirseler bile oyuna kaldıkları yerden devam edebilecekler. Bu yıl 100'ün üzerinde oyunu bünyesine katmayı planlayan Apple, bu hizmet ile Microsoft (Xbox Game Pass) gibi rakiplerinin de içerisinde bulunduğu oyun abonelik sistemine giriş yapıyor. Abonelik fiyatlarına gelecek olursak şirket tarafından henüz bir bilgi paylaşılmadı.

aaaa

Daha detaylı bilgi için TIKLAYIN

WatchOS 6 Tanıtıldı

En çok satan akıllı saat olan Apple Watch için yeni sürüm watchOS 6, WWDC 19'da duyuruldu. Önceki versiyon watchOS 5 ile arasında ciddi farklar bulundurmayan yeni sürüm, ufak yenilikler ve iyileştirmelerle geliyor.

gg

Yapılan yenilikler ;

  • Yeni kadran seçenekleri eklendi.

  • Artık hesap makinesi, sesli kitap ve sesli notlar uygulamalarına saatinizden ulaşabileceksiniz.

  • Artık saatinize uygulama indirmek için iPhone’a ihtiyacınız olmayacak.

  • Bulunduğunuz ortamlarda 90 desibel sesin üzerindeki sesleri size bildirecek.

  • Günlük ilaç takibi yapacak ve kadınların özel günlerinin tarihlerini not edecek.


 

Elveda iTunes

WWDC 19 etkinliğinde Apple, iTunes'un fişini tamamen çektiğini duyurdu. Son haftalarda iTunes ile ilgili gönderilerini kaldıran Apple, yoluna Music, TV ve Podcast ile devam edecek.

ittu

iOS 13 Tanıtıldı !

Tanıtımın başlangıcında geçen sene sunulan iOS 12 verilerini paylaşan şirket oldukça şaşırttı. Verilere göre iOS 12'nin kullanım oranı %85 iken tüketici memnuniyet oranı ise %97.

Gelelim yeni tanıtılan sürüm yani iOS 13'e. Daha önceden Mac modelleri için kullanıma sunulan karanlık mod sonunda iPhone, iPad ve iPod Touch modelleri için de duyuruldu. Yeni karanlık mod başta müzik, notlar, mesajlar ve haritalar olmak üzere bir çok uygulamayı kapsıyor. Bir diğer geliştirme de düşük hafızalı iPhone, iPad ve iPod Touch sahiplerini sevindirecek. Apple'ın açıklamalarına göre uygulama boyutları %50 , güncelleme boyutları da %60 oranında düşürülecek.

ioo

Diğer geliştirmeler ;

  • Kaydırarak yazma özelliği sunan yeni klavye tanıtıldı.

  • Siri'nin sesi artık daha insansı ve akıcı.

  • Face ID %30 oranında hızlandı.

  • Ayarlar, fotoğraflar, harita ve müzik gibi bir çok uygulamaya karanlık mod desteği geldi.

  • Apple Music'de eş zamanlı şarkı sözlerini görebileceksiniz.

  • Uygulamalar, WiFi ve Bluetooth ile konumunuzu tahmin edemeyecek.

  • Mail uygulmasına yeni yazı karakterleri eklendi.

  • LookAround özelliği ile Google Haritalar’da olduğu gibi sokaklarda gezebilmek mümkün hale geldi.

  • Uygulamalarla konum paylaşımı için "sadece bir kez paylaş" seçeneği eklendi. Bununla birlikte uygulamalara tek seferlik konum kullanma izni verebilirsiniz.

  • Güvenlik konusunda da adım atan Apple, uygulamalara Facebook veya Google ile giriş yapmanın yanında Apple ile giriş yapma seçeneği sunmaya başladı.

  • E-posta adresinizi dilerseniz uygulamalardan gizleyebilirsiniz. Bu durumda Apple, e-postaları size iletirken rastgele bir e-posta oluşturacak.

  • Memoji, A9 yongasına sahip tüm cihazlarda kullanılabilecek.

  • Fotoğraf ve video düzenleme arayüzü yenileniyor.

  • Makine öğrenimi ile birbirinin aynı olan fotoğrafları bulup dilerseniz silebilirsiniz.


Büyük bir ihtimalle Eylül ayında tanıtılacak yeni iPhone modelleriyle birlikte iOS 13'de dağıtılmaya başlanacaktır. Hangi cihazların bu güncellemeyi alacağına gelecek olursak, yeni sürüm iPhone 6s ve daha yeni cihazlarda kullanılabilecek.

iPadOS Tanıtıldı !

WWDC 19 etkinliğinin en büyük sürprizlerinden biri de iPadOS oldu. Ipad modellerinin kullanacağı yeni işletim sistemi olan iPadOS'a gelin yakından bakalım.

zzz

iOS işletim sisteminin iPad'leri kısıtladığını düşünen Apple bu sorunu iPadOS ile aşmayı planlıyor. Yeni işletim sistemi ile birlikte iPad modellerinde daha fazla özgürlük planlandığını söyleyebiliriz. iPadOS'dan en çok beklenen özellik çoklu pencere desteğiydi. Apple beklentileri boşa çıkartmadı ve bu özelliğini iPad'leriyle buluşturdu. Yıllardır Android işletim sisteminde kullanılan ana ekrana Widget ekleme özelliği de iPadOS ile gelen yenilikler arasında. Bunun yanında yeni işletim sistemi ile birlikte iPad'ler resmi olarak USB bellek ve SD kart ile çalışmaya uyumlu hale geldi.

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.