Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Şaşırtan iPhone 14 Kararı!

Apple'dan Şaşırtan iPhone 14 Kararı!

Yeni yayınlanan bir rapora göre, Apple'ın standart iPhone 14 modellerinin üretimini büyük ölçüde azaltmaya başladı. Bunun yerine iPhone 14 Pro'nun üretimine ağırlık verildiği söyleniyor.

Apple kısa süre önce iPhone 14'ü tanıttı ve satışını resmen başlattı. Şirketin bu yıl aldığı en radikal karar mini modelini Plus ile değiştirmesiydi. Şimdi ise son raporlara göre, Cupertino merkezli teknoloji devi, son modele olan düşük talep nedeniyle iPhone 14'ün üretimini azaltma kararı aldı.

iPhone 14 Pro Üzerine Yoğunlaşılacak!

Tedarik zinciri çalışanlarını kaynak olarak gösteren ITHome raporuna göre Foxconn'a Çin'in Zhengzhou kentinde iPhone 14'ü üreten en az beş üretim hattını durdurması yönünde talimat gönderildi.

Şu anda bu kararın yalnızca 6.1 inç iPhone 14 modeli için mi alındığı yoksa daha büyük 6.7 inç iPhone 14 Plus'ı da içerip içermediği net değil. iPhone 14'ün iPhone 13 modeliyle aynı ekrana sahip olduğu göz önüne alındığında bu karar şaşırtıcı değil. Ayrıca yeni bir işlemci yerine iPhone 13 Pro'da bulunan bir işlemciyi kullanıyor. Öyle ki müşteriler yeni alacakları bir modelde geçen yılki donanımları kullanmak istemiyorlar.

Öte yandan Ming-Chi Kuo'dan gelen bir rapor, Apple'ın yoğun talep gören iPhone 14 Pro modelinin üretimini artırdığını gösteriyor. Şirketin talebi karşılamak için üretim kaynaklarını iPhone 14'ten iPhone 14 Pro'ya taşıdığını da belirtiyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.