Öğrenci Kariyeri Banner

Amerika'da Eğitim

Amerika'da Eğitim
Yurtdışında eğitim, hem yabancı dil öğreneyim hem de örgün eğitimimi idame ettireyim diyen öğrencilerin neredeyse hepsinin hayalidir. Bunun için Amerika Birleşik Devletleri biçilmiş kaftanlardan birisi. Harvard, Massachusetts Institute of Technology  (MIT), Stanford, Berkeley gibi üniversitelerin adını duyunca insanın iştahı daha da kabarıyor. Tamam da neden Amerika’da eğitim?

1

Merkezi bir sistem yoktur. Her üniversiteye bireysel başvuru yapılır ve üniversiteler, belirledikleri şartlar ile öğrenci kabul ederler.

Daha fazla alan seçeneği vardır. Programlar arası geçiş olanağı ile öğrencilere farklı alanlardan ders alma esnekliği sağlar.

Ders dışı etkinliklere katılım mümkündür. Akademik çalışmaların yanı sıra, sosyal faaliyetler aracılığı ile öğrencilerin kişisel gelişimine de önem verilir.

İngilizce dil becerileri gelişir. Kampüs içi ve kampüs dışında her zaman İngilizce kullanılacağı için uluslararası öğrencilerin İngilizce dil becerileri en üst düzeye çıkmaktadır.

Farklı kültürleri tanıma fırsatınız olacaktır. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle tanışma ve kültürel etkileşime olanak sağlar.

2

 

Amerika’da Okul Seçenekleri Nelerdir?

Meslek Yüksek Okulları (Community/Junior Colleges)

2 yıllık mesleki eğitim veren okullardır. Başvuru koşulları, 4 yıllık eğitim veren okullara göre daha esnektir. 2 yıllık eğitim sonunda, 4 yıllık üniversitelere transfer olma imkânı vardır. Eğitim ücreti, 4 yıl eğitim veren üniversitelere göre daha uygundur.

4 Yıllık Üniversiteler (Colleges/Universities)

Lisans eğitimi veren ve lisans eğitimi sonrası lisansüstü eğitime devam edebileceğiniz okullardır. Her okulun başvuru koşulları farklılık gösterir.

3

Teknik Üniversiteler (Institutes of Technology)

Fen, teknoloji ve mühendislik bilimlerinde uzmanlaşmış, araştırma yapma imkanları da sunan okullardır.

Liberal Arts Okulları (Liberal Arts Colleges)

Öğrencilere lisans eğitiminin ilk 2 yılında genel eğitim veren ve daha sonra alan seçimi yapmalarına imkân veren okullardır.

Burs Seçenekleri Nelerdir?

Amerika’daki üniversiteler belli şartları sağlayan (sınav sonuçları, not ortalaması, İngilizce bilgisi, sosyal aktivitelere katılım, vb.) uluslararası öğrencilere tam veya kısmi burslar verebilirler.

4

Başarı Bursları (Merit Based Scholarships)

Akademik başarısı yüksek olan öğrencilere verilen burslardır. Detaylı bilgi başvurduğunuz okullardan alınabilir.

 

Maddi İhtiyaç Bursları (Need Based Scholarships)

Sporda ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olan öğrencilere verilen burslardır. Detaylı bilgi www.ncaa.org web sitesinden öğrenilebilir.

5

Uluslararası Bakolarya Diploma Programı

Öğrencileri için bazı üniversitelerin bursları mevcuttur. Detaylı bilgi www.ibo.org web sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.