Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon Türkiye, Kargo Şirketi Kurdu!

Amazon Türkiye, Kargo Şirketi Kurdu!
Günümüzde dünyanın en zengin insanı olarak kabul edilen Jeff Bezos’un sahibi olduğu en büyük e-ticaret platformu Amazon, geçtiğimiz yıl Amazon Türkiye adıyla ülkemizde yeni bir atılıma başlamıştı. Amazon Türkiye yeni aldığı bir karar ile platformda bünyesinde ticaret yapan satıcılara kargo ve paketleme hizmeti sunacak.  “Amazon Lojistik” ismindeki şirketi kurduğunu açıkladı.

Amazon Lojistik, yakın zamandan itibaren Amazon.com’da satış yapan kayıtlı işletmenin hizmetine sunulacak. Satıcı adına ürünü koruyan, paketleyen ve kargo işlemleriyle ilgilenen hizmetiyle Amazon, Türk KOBİ’lerin işlerini büyütmeyi hedefliyor. Platform içerisinde satış yapan kişi ve kuruluşlarla birlikte çalışacak şirket, Amazon Türkiye bünyesinde faaliyet gösteren girişimcileri büyük bir yük ve maliyetten kurtaracak. E-ticaret sistemini büyütmeyi hedefleyen Amazon.com, alıcı ve satıcılar için e-ticaret deneyimini geliştirmeyi de hedefliyor.

Satıcı kurum tarafından Amazon’a yollanan ürünler, belirli bir düzene göre sıralanıp listelendikten sonra satışa hazır hale geliyor. Siparişi KOBİ adına alan Amazon, süreci ve satış işlemlerini yöneterek alıcı ve satıcı için güvenilir ve kolay bir e-ticaretin yolunu açmayı hedefliyor. Ürünün paketlenmesi, kargo aracılığıyla müşteriye teslim edilmesi, satış sonrası destek verilmesi ve iade gibi süreçlerin tamamını da satıcı adına yöneten hizmetiyle Amazon, satıcılara depo ürünlerini ve toplam satışlarını takip etme kolaylığını da ayrıca sunuyor. Zaman ve paradan tasarrufu sağlayan bu hizmetle işletmeler nakliye masrafından ve ürünleri ayrı ayrı paketleme zahmetinden kurtarıyor.

2

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine de yer verilen Amazon Türkiye Müdürü Richard Marriott, Amazon Lojistik hizmetinden küçük ya da büyük her ölçekteki her işletmenin faydalanabildiğini belirterek, “Dijital ekonomide işletmenin büyüklüğünün hiçbir önemi olmadığını düşünüyoruz. Amazon olarak küçük ya da büyük her işletmenin gelişimine destek oluyoruz, Amazon Lojistik de bunun çok iyi bir örneği. Amazon.com.tr müşterileri, hızlı teslimat ve Amazon’un dünya standartlarında sunduğu müşteri hizmetinin rahatlığıyla gittikçe büyüyen eşsiz ürün yelpazesine erişebilecek” ifadelerini kullandı.

Amazon, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir e-ticaret şirketidir. Jeff Bezos tarafından 5 Temmuz 1994'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Seattle şehrinde kurulmuştur. Gerek toplam satış hacmi, gerekse piyasa değeri açısından dünyanın en büyük e-ticaret şirketidir. Adını dünyanın en büyük nehri olan Amazon Nehri'nden alır. Amazon'un Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İrlanda, Fransa, Kanada, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Avustralya, Brezilya, Japonya, Çin, Hindistan, Singapur ve Türkiye için ayrı alışveriş siteleri vardır. Dünyanın en yaygın alışveriş sitelerinden olan Amazon.com'un logosunda yer alan sarı ok sadece bir gülen yüz değil, aynı zamanda amazon.com adresinde a'dan z'ye her şeyin bulunabileceğini ima eden gizli bir semboldür. Amazon.com, 4 Eylül 2018 tarihinde 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştır. Apple'dan sonra bu seviyeye çıkan ikinci şirkettir.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.