Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon'dan Tarihi Kayıp!

Amazon'dan Tarihi Kayıp!

Dev teknoloji şirketleri Covid-19 pandemisi sonrası değer kaybetmeye devam ediyor. Dünyanın en değerli 5 şirketinde her geçen gün hisse ve piyasa değerlerinde düşüş görülüyor.

Ortaya çıkan verilere göre; 5 şirketin yalnızca 1 yıllık değer kaybı Türkiye, Arjantin ve İsviçre’nin gayri safi yurt içi hasılalarının toplamından daha fazla. Ancak içlerinde en çok değer kaybı yaşayan şirket Amazon oldu.

Amazon Çıkmaza Girdi!

Amazon piyasa değeri geçtiğimiz yılın yaz aylarında şirketin tarihi rekorunu kırarak 1.88 trilyon doları bulmuştu. Ancak bugün itibariyle 878 milyar dolara kadar geriledi. Bu da şirketin 1 trilyon dolar değer kaybına uğrayan halka açık ilk şirket olmasına neden oldu.

Ancak bu düşüş yalnızca Amazon özelinde yaşanmıyor. Dünyanın en büyük 5 teknoloji şirketine baktığımızda, geçtiğimiz yıl sonu 2.94 trilyon dolarlık değeri ile 3 trilyon dolar seviyesini aşmaya en yakın şirket olarak anılan Apple’ın piyasa değeri 2.15 trilyon dolara düştü.

Aynı şekilde Microsot 2.58 trilyon dolardan 1.67 trilyon dolara, Google’ın çatı şirketi olan Alphabet 1.98 trilyon dolardan 1.11 trilyon dolara, son günlerde Twitter satın alımı ile gündeme gelen Elon Musk’ın gözdesi Tesla ise 1.23 trilyon dolardan 552 milyar dolara kadar düştü.

5 şiketin içinde en çok değer kaybı yaşayan Amazon ise büyük bir çıkmazın içerisine girmiş durumda. Her ne kadar bu 1 trilyon dolarlık değer kaybı ile Tesla, Samsung ve Meta’nın toplamını 1 yılda kaybetmiş olsa da Amazon 878 milyar dolarlık piyasa değeri ile hala en değerli şirketler listesinde 4. sırada bulunuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.