Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya'da ALES'SİZ Yüksek Lisans Yapma İmkanı!

Almanya'da ALES'SİZ Yüksek Lisans Yapma İmkanı!

Almanya'da yüksek lisans programlarına yerleşmek için ALES'e (Türkiye Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Girişim Sınavı) girme ve Türkye'de bir yüksek lisans programına yerleşmiş olma zorunluluğu yoktur, ancak Lisans diploma notunuzun en az 2.70-2.75 aralığında olması gerekir.

Okullara başvururken Almanca bilmeseniz bile Almanca hazırlık eğitimi veren 30 üniversite arasında tercih yapabilirsiniz.

Akademik Avantaj Sağlıyor!

Almanya'da yükseköğretimini tamamlayan uluslararası öğrenciler iş aramak için 18 ay yasal izne sahip olurlar. Almanya'da bulunan üniversitelerin Dünya'daki en iyi üniversiteler sıralamasında yükseklerde yer alması ayrıca CV'nize oldukça büyük katkı sağlar. Yükseköğretimin yüksek akademik standartlarda verilmesi eğitiminizi yüksek standartlarda tamamlamanıza olanak sağlar.

Devlet yurtlarının ortalama aylık konaklama ücretleri 350-450 euro arasında, özel yurtların ücretleri ise 400-600 euro arasında değişkenlik göstermektedir. Eğer yurtta kalmak istemezseniz paylaşımlı evlerde oda ücretleri de 350-600 euro arasında değişkenlik göstermektedir. Tüm bölümlerin yıllık ücretleri 300€ -1500€ arasındadır.

Bu ve benzeri danışmanlık hizmetler Orbis'te yer alıyor. Orbis sadece Türkiye'de danışmanlık hizmetiyle kalmamakla birlikte Almanya'ya varışınızdan sonra da mail ve telefon aracılığıyla da sizinle iletişim kurmaya devam etmektedir. Daha ayrıntılı bilgi, istek ve online danışmanlık için Orbis sitesini buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.