Öğrenci Kariyeri Banner

''Alev Çağı'' Gerçekten Geliyor mu?

''Alev Çağı'' Gerçekten Geliyor mu?
Yeni bir çalışmaya göre gezegenimizi çok sıcak bir gelecek bekliyor.

Bilim insanlarının ''sera çağı'' olarak adlandırdığı bu yeni evre, insanların gezegeni doğrudan etkilediği Antroposen evresinin bir sonucu olarak, yani iklim değişikliği nedeniyle yaşanacak. Hatta başladı bile.

Küresel sıcaklık değerinin 2 derece yükselmesinin geri dönülemez çevresel felaketlere yol açacağını defalarca duymuşuzdur. Uluslararası araştırmacıların imza attığı bu çalışmaya göre, şu anda sera gazı salımına bir son versek bile bugüne dek sebep olduğumuz çevresel hasarın etkileri çoktan yayılmaya başladığı için bu ısınma kaçınılmaz olabilir.

Araştırmaya katkıda bulunan, Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden Will Steffen konuyu şöyle özetliyor; ''Araştırmamıza göre, insan kaynaklı küresel ısınmanın 2 derece sınırına varması, Dünya'nın sistemini olumsuz etkileyen geri bildirimlerin ortaya çıkmasına sebep olup, bu etkiyi sonlandırsak bile gezegeni ısıtmaya devam ediyor.''

Şu andaki artış 1 derece civarında. Fakat her on yılda 0,17 derece yükselmekte.

 KAYNAK: POPULAR SCIENCE TÜRKİYE


 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.