Öğrenci Kariyeri Banner

Akıllı Telefonlardaki Fiyat Zammında Yeni Karar!

Akıllı Telefonlardaki Fiyat Zammında Yeni Karar!

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanan ithal cep telefonlarında gümrük ücreti artışı kararı, telefon almayı düşünenleri oldukça üzmüştü. Bugün alınan kararla birlikte, fiyat artışı konusunda geri adım atıldı.

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar kapsamında Ticaret Bakanlığı iznine tabi olarak ithal edilen telefonların gümrük fiyatlandırması, 200 dolardan 350 dolara yükseltilmişti. Bugün bu karardan geri adım atıldığı açıklandı.

Gümrük Ücreti Sabit Kalacak!

Buna göre Ticaret Bakanlığı izni kapsamında ithal edilebilecek cep telefonları için belirlenen gümrük ücreti, yeniden 200 dolar altı olarak kararlaştırıldı. Gümrük ücreti düzenlemesinin ardından akıllı telefon sektöründe büyük bir zam bekleniyordu. Limitin 350 dolara çıkarılmasıyla birlikte vergisiz fiyatı 4000 TL olan bir telefonun en az 2500 TL zamlanacağı söyleniyordu.

Ancak alınan karardan geri adım atılmasıyla birlikte en azından yakın bir süreç için gümrük ücreti artışı kaynaklı telefon piyasasında hareketlenme olmayacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.