Öğrenci Kariyeri Banner

Adobe'den Ücretsiz Photoshop Müjdesi!

Adobe'den Ücretsiz Photoshop Müjdesi!

Adobe, bugün paylaştığı yeni haberlerinde tarayıcı tabanlı ücretsiz Photoshop testlerinin Kanada'da başladığını duyurdu. Bununla birlikte şirket, Lightroom'un çok yakında video düzenleme yeteneğini de kazanacağını paylaştı.

Adobe tarafından paylaşılan duyuruya göre şirket, Adobe Photoshop’un ücretsiz ve tarayıcı tabanlı sürümünü Kanada’da test etmeye başladı. Adobe hesabıyla erişilebilen ve ‘freemium’ olarak tabir edilen hizmet hakkında detaylı bilgiler de paylaşıldı.

Yapay Zeka Destekli Olacak

Adobe, aslında Photoshop’un tarayıcı tabanlı sürümünü ekim ayında piyasaya sürmüş olsa da bu sürüm pek de tercih edilen bir sürüm olmamıştı. Basit seviyede fotoğraf düzenleme imkânı sunması planlanan sürüm, daha çok fotoğraf düzenleyenlerin birbiriyle fotoğraf paylaşması ve birbirlerine notlar bırakarak ufak düzenlemeler yapması için kullanıldı.

Aradan geçen aylarla birlikte Adobe, bu sürüm üzerinde pek çok güncelleme yaptı. Şirketin Başkan Yardımcısı Maria Yap, paylaştığı açıklamasında “Photoshop’un kullanıcılarla şu anda bulundukları yede buluşmasını görmek istiyorum.

Photoshop’a girmek için üst düzey bir makineye ihtiyacınız yok.” ifadelerine yer verdi.

Tarayıcı tabanlı Photoshop, ana Photoshop uygulamasının sahip olduğu basit seviyede fotoğraf düzenleme araçlarına ve bazı yapay zekâ destekli teknolojilere yer veriyor olacak. Bu teknolojilerden birisiyse eski fotoğrafları günümüze dönüştüren bir filtre olacak.

Lightroom, Videolarda Da Kullanılabilecek

Bugüne kadar fotoğraflarda detaylı ışıklandırma ve pozlama ayarı gibi ayarların yapılması için kullanılan Lightroom, Adobe tarafından paylaşılan duyuruya göre artık videolarda da kullanılabilecek.

Lightroom ile birlikte videoların renk düzenlemeleri ve basit seviyede kırpma işlemleri yapılabilecek. Fakat video kliplerinin tek bir zaman çizelgesi üzerinde düzenlenmesi yapılamayacak. Yani Lightroom, tıpkı fotoğraflarda olduğu gibi videolarda da bir renk düzenleyicisi işlevi görecek.

Lightroom’da video düzenleme özelliği, hem masaüstü hem de mobil sürümlere gelecek. Bu özelliğin yanı sıra uygulamaya ‘adaptif önayar’ filtreleri gibi yapay zekâ destekli bazı özellikler de eklenecek. Bu özelliklerle videodaki özne ya da gökyüzü, yapay zekâ desteğiyle ayrı ayrı düzenlenebilecek.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.