Öğrenci Kariyeri Banner

ABD'nin Gizemi: 51. Bölge

ABD'nin Gizemi: 51. Bölge
ABD'de, sosyal medya üzerinden 'uzaylıları görme' çağrısıyla yapılan davete katılmak için yüzlerce kişi, 20 Eylül 2019’da Nevada eyaletinde bulunan ve eski gizli askeri araştırmaların yapıldığı '51. Bölge' olarak bilinen askeri üsse gitti. Dışarıdan bakıldığında bir üs gibi görünen bölgedeki asıl araştırma merkezlerinin yer altında olduğu ve oldukça büyük bir alana yayıldığı iddia ediliyor. Matty Roberts isimli bir Amerikalı tarafından askeri üste 'uzaylı var' iddiasıyla başlatılan Facebook etkinliği, çoğunluğu gençlerden oluşan yüzlerce Amerikalı tarafından heyecanla karşılandı.

Çağrıdaki '51. Bölge'ye baskın düzenlemek' teklifine uyarak bölgeye gidenler, alınan yüksek güvenlik önlemleri sebebiyle aslında tel örgülere bile yaklaşamadı. '51. Bölge'ye baskın düzenleyelim. Hepimizi tutuklayamazlar' çağrısıyla açılan Facebook sayfasının açıklama bölümünde, "Hepimiz Nevada çölünde buluşalım ve koordineli bir şekilde üsse koşalım. Yeteri kadar hızlı olursak onların kurşunlarından kaçabiliriz. O uzaylıları göreceğiz" ifadelerine yer verilmişti. Kaos çıkacağı ve gereksiz yaralanmalara neden olabileceği gerekçesiyle Facebook tarafından kapatılan söz konusu davete normalde 2 milyon Amerikalı kayıt yaptırmıştı.

2

İçeride uzaylıların olduğu düşünülen 51. Bölge önündeki kalabalık günden güne artmaya devam ediyor. Şu ana kadar 5 bin civarı kişinin 51. Bölge Baskını için seyahat ettiği Nevada, resmen bir festival alanına dönüştü. Bölge hakkında açıklama yapan yerel polis, şu ana kadar çok büyük bir problem çıkmadığı ancak 2 kişinin aşırı tavırlar nedeniyle gözaltına alındığını açıkladı.

51.Bölge aslında sahibi Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri olan ve bilindiği kadarıyla uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olarak kullanılmakta olan yerdir. Yeni uçakların da test ve geliştirme yeri olarak da kullanıldığına inanılmaktadır. 51. Bölge, ABD Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde, Groom Gölü yakınında olup Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri Sahası’yla çevrelenmiştir. En yakın yerleşim birimi, hemen kuzey sınırında bulunan Rachel Kasabasır'dır. 51. Bölgenin içinde bulunduğu arazi 76 km2'dir.

3

Bu sınırın öte tarafı olan 51. Bölge topraklarına giriş kesinlikle yasaktır. Etrafa girilmez ve güvenlik güçleri girenleri öldürme yetkisine sahiptir yazılı büyük levhalar vardır ve her taraf güvenlik kameralarıyla çevrilmiştir. Ne karadan ne de havadan bu çok gizli üssün 30 mil etrafına hiç kimse yaklaştırılmamaktadır.

Amerikalı bilim adamlarından Boyd Bushman ölmeden önce kendini kayıt altına almış ve o kayıtlarda iddiası üzerine uzaylıların fotoğraflarını elinde tutmuştur. Bushman, ABD’li yetkililer tarafından sürekli inkâr edilen Area 51 (51. Bölge) merkezini gördüğünü ve orada uzaylıların yapısı ile ilgili çalışmalar yapan bir grup bilim adamının varlığına şahit olduğunu söylemiştir. 4 Ocak 2016'da Demokratik Parti (ABD) adayı Hillary Clinton, uzaylıların Dünya'yı ziyaret etmiş olabileceğini belirterek ülkenin başkanı seçilirse 51. Bölgeyi derinlemesine inceleme sözü verdi.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Enes Eren tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.