Öğrenci Kariyeri Banner

ABD'liler Donald Trump'ın Sosyal Medyası Truth Social'a Akın Etti!

ABD'liler Donald Trump'ın Sosyal Medyası Truth Social'a Akın Etti!

Geçtiğimiz günlerde 44 milyar dolara Elon Musk’a satılan Twitter gündemden düşmüyor. Şimdi de ABD’lilerin dijital göçüyle gündeme gelen Twitter’ın kullanıcılarını hangi uygulamaya kaptırdığı belli oldu.

Twitter’ın Elon Musk’a satışından kısa bir süre sonra Amerikalılar, Donald Trump’ın sosyal medya uygulaması Truth Social’a akın etti.

En Çok İndirilenlerde Birinci Sırada

Kısa süre içerisinde App Store’da en çok indirilen ücretsiz uygulamalar arasında birinci sıraya yükselen Truth Social’ın yükselişi Elon Musk’ın da gözünden kaçmadı.

 

Daha önce de toplumu yanlış bilgilendirmek ve toplumu şiddete teşvik etmek gibi farklı iki konuda paylaşımları Twitter üzerinden işaretlenen ve engellenen ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, 6 Ocak’ta gerçekleşen ve 5 kişinin ölümüyle neticelenen Kongre baskınından sonra sosyal medya hesapları önce geçici, daha sonra da kalıcı olarak platformlar tarafından kapatılmıştı.

Anlık Kullanıcı Sayısı 500 Bin Civarında

Bunun üzerine kendi sosyal medya platformu “Truth Social”ı kuran Trump, Twitter’ın satışından fazlasıyla karlı çıktı.

Sadece ADB’li iOS kullanıcıları için aktif olan Truth Social’ın mevcut kullanıcı sayısı 500 bin civarında.

Henüz Twitter’ın aktif kullanıcı sayısıyla arasında büyük bir fark olan Truth Social’ın önümüzdeki dönemde kullanıcı sayısını daha da artıracağı konuşuluyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.