Öğrenci Kariyeri Banner

ABD Adalet Bakanlığı, Apple Hakkında Soruşturma Başlattı!

ABD Adalet Bakanlığı, Apple Hakkında Soruşturma Başlattı!

Dünyanın en değerli firması konumundaki Apple hakkında, Amerika Adalet Bakanlığı tarafından haksız rekabet iddialarıyla soruşturma başlatıldı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple bu sefer yaş tahtaya basmış olabilir. Önceki yıllarda birçok firmanın başına dert olan antitröst yani tekelleşmeye karşı önlem yasası bu sefer Apple'ın başını derde sokabilir.

Politico'da yer alan bir habere göre ABD Adalet Bakanlığı, haksız rekabet iddiaları sebebiyle Apple hakkında soruşturma açtı. Elde edilecek bulgular ışığında Apple çok büyük bir davayla karşı karşıya kalabilir.

Tekel Oluşturmakla Suçlanıyor!

Apple'ın uzun süredir devam ettirdiği ve son yıllarda çok daha fazla yüklendiği ekosistem stratejisi, diğer firmaların satışlarını azaltabiliyor. Bu sistem öylesine mükemmel hale getirildi ki artık ne kadar fazla Apple cihazınız varsa o kadar çok özelliğe sahipsiniz anlamına geliyor.

Şimdilik ekosistem kurma stratejisi konunun dışında kalsa da eğer Apple bu yönteme devam ederse ileride firma büyük sorunlar doğabileceği tahmin ediliyor. Çünkü çoğu teknoloji uzmanı, Apple'ın bu stratejisi sayesinde pazar payını inanılmaz ölçüde artırdığını ve rakiplerini nefessiz bıraktığını düşünüyor.

Şimdilik araştırmalar sürerken ABD Adalet Bakanlığı'nın henüz Apple'a karşı bir hamle yapmayacağı tahmin ediliyor. Fakat davanın şu an hazırlanmaya başlaması, bakanlığın konuyu mahkemeye taşımada fazlasıyla istekli ve hazır olduğunu ortaya koyuyor.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.