Öğrenci Kariyeri Banner

AB Gençlik Programları Kapsamında Sırbistan'da Ücretsiz Eğitim Kursu

AB Gençlik Programları Kapsamında Sırbistan'da Ücretsiz Eğitim Kursu



Genç Erişim Derneği ve Sırbistan'da faaliyet gösteren proje ortağı “Center for Support of Women” ile birlikte 21- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında; Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında gençlik çalışmalarında ortaklıklar oluşturularak sürdürülebilir projeler geliştirilmesine yönelik “Inclusive Rights For Social Gender” isimli bir seminer gerçekleştirilecektir.

Bu seminerde cinsiyet sorunları ve bu sorunların günümüz Avrupa’sında genç bireyler arasında ki etkileri üzerinde durulacak. Seminerin amacı, Program Ülkeleri ve Güney Doğu Avrupa'da cinsiyet konuları üzerinde çalışan gençlik örgütlerinin iyi uygulama örnekleri ile fikir alışverişi yapabilecekleri zaman ve alan sağlamaktır. Cinsiyet temelli ayrımcılık, günümüz Avrupa’sı ve savaş sonrası Batı Balkanlar’ın en belirgin sorunlarından biridir.

Proje bu sorunun sadece devlet düzeyinde tartışılmak üzere değil, yeni oluşturulacak işbirlikleri ve gençlerin katılımı ile daha cinsiyet dengeli bir toplumun oluşturulmasında izlenecek adımlar hakkında gençlerin tartışması ve bir bilinç geliştirmesi hedeflenmektedir.

Avrupa Birliğinin ayrımcılık karşıtı politika ve eşitlik programlarını daha geniş bir çerçevede yansıtmak istenmektedir. Seminer gençlerin cinsiyet sorunları konularında güçlendirilmesi aşamalarında onları destekleyecek sistemlerin kalitesinin iyileştirilmesi yönündedir.
Ayrıca bu seminer kadın istihdamın yükselmesi için fırsatlar, kendi istihdam mekanizmalarını yaratma olanakları gibi konular üzerinde odaklanacaktır.

Sırbistan'ın Vrnjacka Banja, kentinde gerçekleşecek projeye; Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Almanya, İtalya, Makedonya, Yugoslavya, Romanya ve İspanya’dan gençler ve gençlik çalışanları katılım gösterecektir. Proje kapsamında katılımcılar; kendi yerellerinde yaptıkları çalışmaları paylaşma fırsatı bulurken, ortak ülkelerdeki iyi uygulama örneklerini izleyip değerlendirebilme şansı bulacaklardır. Katılımcı kuruluşlar arasında yeni proje fikirleri oluşturularak, bu fikirlerin sürdürülebilir ortaklıklar kurulması ile hayata geçirilmesi sağlanacaktır.

Seyahat masraflarının %70’i, konaklama, yeme - içme ve vize masraflarının %100’ü gençlik programı tarafından karşılanmaktadır. Seyahat ve vize masrafları öncelikle gidecek katılımcılar tarafından karşılanacak, orijinal bilet ve biniş kartları gönderildikten sonra proje nihai raporu ile birlikte yolculuk ve vize geri ödemeleri ev sahibi kuruluş tarafından yapılacaktır.

Proje Kategorisi: Eğitim Kursları
Başlangıç Tarihi: 21.02.2014
Bitiş Tarihi: 28.02.2014
Yer: Vrnjačka Banja, Sırbistan
Katılımcı Sayısı: 2
Son Başvuru Tarihi: 06.02.2014

Seminer ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://bit.ly/Lovjks linki üzerinden ulaşabilirsiniz.
Yukarıda yer alan ayrıntılar dışında kalan sorularınız için ; proje@gencerisim.org adresine konu kısmına "Inclusive Rights For Social Gender " yazarak bilgi talebinizi ifade eden bir e-posta gönderebilirsiniz.

Genç Erişim Derneği | W: www.gencerisim.org | M: proje@gencerisim.org
F: facebook.com/gencerisim | T: @genc_erisim | G: +90 546 437 47 46
A: Bülent Ecevit Cad. Devran Ketenci İş Hanı, No:215-48A, Zonguldak

Kaynak: ab-ilan.com


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.