Öğrenci Kariyeri Banner

Bu da Üniversite Anketi!

Bu da Üniversite Anketi!

firsat 468x60 Image Banner


Kadir Has Üniversitesi tarafından 2013 yılına ilişkin yapılan Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Bu da üniversite anketi! Sonuçlar bir hayli ilginç

Kadir Has Üniversitesi tarafından her yıl gerçekleştirilen, “Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması” 2013 yılı sonuçları yayınlandı.

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Aydın, Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Prof. Dr. Osman Zaim ve Prof. Dr. Banu Baybars Hawks düzenledikleri basın toplantısı ile üniversite tarafından 2010’dan beri her yıl gerçekleştirilen, “Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması” sonuçlarını kamuoyuna açıkladılar.

“Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması-2013”, 26 Aralık 2013 ile 13 Ocak 2014 tarihleri arasında, Türkiye nüfusunun genel temsiliyetine sahip 26 kent merkezinde ikamet eden, 18 yaş ve üzeri 1.000 kişi ile yüz yüze gerçekleştirilen ve politika, ekonomik gelişmeler, Türkiye ve uluslararası gündem alanlarında sorular içeren anket ile gerçekleştirildi.

Araştırmaya göre,

- Türkiye’de muhafazakârlık artıyor.

- Siyasette ise tüm liderlerin şahsi başarısı düşüş gösteriyor.

- Türkiye’de halen işsizlik en önemli sorun olarak görülüyor.

- Terör sorun olarak alt sıralara inerken, bu yıl Türkiye’nin en önemli sorunları arasına yolsuzluk da girdi.

- Türkiye’de ordunun siyasetteki etkisine yönelik algılama azalmaya devam ederken, en güvenilmeyen kurumlar sırasıyla; YÖK, ÖSYM, siyasi partiler ve medya oldu.

- Türk halkı yönetim şekli olarak güçlü bir şekilde parlamenter sistemi tercih etti.

- Gezi Parkı olaylarının siyasetin yapılış tarzını değiştirdiği inancı artarken, medyaya ve yargıya güvendeki düşüş devam etti.

Haberin tamamı için tıklayınız.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.