Öğrenci Kariyeri Banner

4 Oscar Ödüllü Ünlü Yönetmen Son Filmiyle Emekliye Ayrılıyor!

4 Oscar Ödüllü Ünlü Yönetmen Son Filmiyle Emekliye Ayrılıyor!

Amerikan ve dünya sinemasının en önemli isimlerinden biri olan ve filmleriyle kendine özgü bir tarz yaratan ünlü yönetmen Woody Allen, son yapımının vizyona girmesinin ardından emekliye ayrılacağını açıkladı.

Woody Allen; camiada oyuncu, senarist, yazar, yönetmen ve müzisyen olarak biliniyor. Her yaptığı işte kendine özgü bir tarz yaratan ve son derece önemli işlere imza atan Allen, dünya sinemasının en önemli isimlerinden biri olarak gösteriliyor.

Hayatını Roman Yazarak Sürdürecek!

2019 yılında verdiği bir röportajda, asla emekli olmayı düşünmediğini ve film setinde ölmeyi düşündüğü dile getiren Allen, hayranlarını üzecek bir karar verdi. Annie Hall, Paris’te Gece Yarısı gibi Oscar ödüllü yapımlara imza atan 86 yaşındaki Allen, artık emekli olma vaktinin geldiğini duyurdu.

Kariyeri boyunca en iyi senaryo dalında tam 16 kez Oscar adaylığı alan Allen, farklı alanlarda dört Oscar ödülüne sahip. Verdiği son röportajla hayranlarını üzecek açıklamalar yapan Allen, artık daha fazla film yapmak ya da senaryo yazmaya odaklanmak istemediğini söyledi.

Son projesi Wasp 22’yi Paris’te tamamen Fransız oyunculardan oluşan bir kadro ile çekmeye hazırlanan Allen, bu proje vizyona girdikten sonra sinema ve televizyon dünyasından emekli olacağını duyurdu. Ünlü yapımcı artık hayatına roman yazarak devam edecek.

Woody Allen'ın Başarılı Filmlerinden Bazıları Şu Şekilde:

Broadway Danny Rose (1984) - IMDb: 7.4

Lou Canova bir zamanların ünlü şarkıcılarından biri olan şimdilerde ise unutulmuş bir şöhretten başkası olamayan bir sanatçıdır. Eski günlerine geri dönmek isteyen Canova bu nedenle bir menajer bulmaya karar verir.

Love and Death (1975) - IMDb: 7.7

Filmde Rusya’nın tarihini komik bir dille anlatan Woody Allen; aşk ve ölüm üzerine de derin bir felsefe yapıyor.

Sleeper (1973) - IMDb: 7.2

 Rutin bir operasyon sırasında ölmemesi için dondurulan Miles Monroe, tam 200 yıl sonra uyandırılır. 

Annie Hall (1977) - IMDb: 8.0

Annie Hall, komedyen Alvy Singer'ın ünlü şarkıcı Annie Hall ile olan ilişkini konu ediyor. New York’un tanınan komedyenlerinden Alvy Singer’ın anlatıcılığı eşliğinde işlenen film, komedyenin Annie Hall isimli ünlü şarkıcıyla olan ilişkisinin neden sonlandığını sorgulamasıyla başlar.

Manhattan (1979) - IMDb: 7.9

Varlıklı ve ünlü Isaac Davis entelektüel bir senaristtir. Yıllarca yaptığı bu işten fazlasıyla sıkılan Isaac, en büyük hayalini gerçekleştirmek için ciddi bir çalışmaya başlar. Başarılı senarist ilk bölümünde çok sevdiği Manhattan'ı anlattığı kitabını ne pahasına olursa olsun bitirecektir. 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.