Öğrenci Kariyeri Banner

4 Maddede Seyahatin Faydaları

4 Maddede Seyahatin Faydaları
Seyahat, birçok sebepten ötürü yapılan yolculuklardır .Örneğin; sağlık, eğitim,kültür, din, eğlence gibi.... Çoğunlukla tatillerde sürekli seyahat planları yapar ve günlük yaşamdaki yorgunlukları atmak isteriz. Gezmek, eğlenmek insanların en çok tercih ettiği ve sevdiği bir aktivitedir. Farklı konularda bilgi edinmelerini ve bunları yaşamlarının birçok alanlarında kullanmalarını sağlar. Seyahatler insanlar için bir fırsattır. İnsanlara farklı bakış açıları katarak kültür seviyelerini arttırmak için bir avantajdır. İnsanların keşif duygusunu harekete geçirir. Plan ve programlama yeteneğini geliştirir.Peki neden seyahat ederiz? Neden buna ihtiyaç duyarız? Hiç düşündünüz mü? Seyahate, gezmeye eğlenmeye ihtiyaç duymamızın birçok nedeni vardır. Bunlardan birkaçına bakacak olursak:

1-Pozitif Etki Ve Enerji Tazeleme

seyahat ile ilgili görsel sonucu
Seyahat, olumsuz duygulardan ve enerjiden kurtulmanın bir yolu olarak karşımıza çıkar. Psikolojik olarak kendimizi iyi hisseder ve çoğu zaman seyahat ederek bulunulan şehirdeki sorun ve sıkıntıları arkamızda bıraktığımızı, uzaklaştığımızı düşünerek kendimizi rahatlamış ve pozitif hissederiz. Dolayısıyla bu da mutlu olmamızı sağlar. Yorgunluk ve stres gibi hayatımızı ve bir o kadar da bizi olumsuz etkileyen durumlardan kurtulmamız için bir avantajdır. Bazı seyahatlerde stres ve sıkıntılarda bizimle birlikte gelir. Ancak bu durumda da aslında hayatımızdaki bir başka sıkıntıları ardımızda bırakmış hissederiz. Örneğin iş seyahatinde iş stresi bizimledir; fakat ev, aile gibi konularda yapılan stresleri o an bırakır ve tek şeye konsantre oluruz. Hem ruhen hem bedenen arınmamızı sağlayan seyahat hayatımızda belkide unutamayacağımız anılar biriktirmemizin en kolay ve en güzel yoludur.

2- Sağlık

sağlık seyahati ile ilgili görsel sonucu

Sağlık, seyahatlerde önemli bir noktadır. Seyahatin bir nedeni de olabilir, mecburiyeti de... Psikolojik olarak veya bir hastalık durumunda seyahat etmemiz bize yardımcı ve destek olacaktır. Seyahat, olumlu veya olumsuz sağlığımızı etkiler. Her seyahat psikolojimizi belli açılardan etkilemektedir. Olumsuz yanına baktığımızda ise olası problemler ve seyahat sırasında hareketsizlikten kaynaklı sorunlar ortaya çıkabilir. Genel anlamda insanların sağlığını yineleyicidir. Sağlık açısından seyahate mecbur kaldığımız durumlar da vardır. Örneğin bir hastalığın tedavisi gelişmiş ülke veya şehirlerde fayda sağlayabilir. Ya da tedavi şartları gereği henüz yayılmamış bilinmeyen tedavi yöntemlerini deneme amaçlı seyahatlere mecbur kalınabilir.

3-Bilgilenme Ve Eğitim

seyahat nedenleri ile ilgili görsel sonucu
Kültürel seyahatler veya eğitim amaçlı seyahatler başta olmak üzere bizlere her seyahat katkıda bulunur. Farklı bir bakış açısı , farklı deneyimler edindirir. Bu durum hem toplumdaki yerimiz hem de genel kültürümüz açısından başarılı sonuçlara götürür. Çeşitli konularda çeşitli bilgilere sahip olabiliriz seyahat sayesinde. Seyahatin en iyi avantajlarından biri burada karşımıza çıkar. Bulunduğumuz il, ilçe ve ülkelerde birçok insanla tanışabilir, iletişim kurabilir, çevremizi genişletebiliriz. Dolayısıyla bu hayatımızı çoğu anlamda olumlu etki yapar. Örneğin farklı bölgelerde iletişim ağının bulunması çalıştığımız işte yayılmayı, tanıtımı sağlayarak yükselmemize etki edebilir.Bunun gibi bir sürü örnek verebileceğimiz durumlarda seyahat bir ihtiyaçtır.

4- Bir Arada Olmak Ya Da Yalnız Kalma İsteği

İlgili resim
Seyahate ihtiyaç duymamızın bir nedeni de sevdiklerimizle bir arada vakit geçirebilmek, bir aktivitede bulunmaktır. Onlarla geçiremediğimiz vaktin telafisidir. Yahut bunun tam tersi herkesten ve her şeyden uzaklaşarak yalnız kalma ihtiyacı hissetmektir. Yalnız kalmak insanın kendi farkındalığını ve özgüvenini arttırarak tek başına ayakta durmasını ve kendisini güçlü hissetmesinin en etkili yoludur. Seyahat de buna ön ayak olarak bu istek ve ihtiyacını gerçekleştirir.

Seyahate ihtiyaç duymak, hayatımızı olumlu etkilere yöneltmek istememizin bir göstergesidir. Yolunda gitmeyen bizi olumsuz etkileyen sebeplerden arınma vaktinin geldiği noktadır. Fazla stres ve sıkıntıyı atmamızın bir fırsatıdır.Ya da hayatımızı bir seyahatle değiştirerek tüm yaşamımızı fırsata dönüştürmenin bir anahtarıdır. Seyahat, insanlar için gerekli bir zaman dilimidir. Bunu değerlendirmeli ve yaşamımıza renk katmasına izin vermeliyiz. O zaman ne duruyoruz? Sizde keşif duygunuzu harekete geçirin! Haydi seyahate...

Özel İçerik: Pınar Altunordu

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.