Öğrenci Kariyeri Banner

4 Maddede Girişimciliğe Neden Öğrencilikten Başlamanız Gerektiğini Anlatıyoruz

4 Maddede Girişimciliğe Neden Öğrencilikten Başlamanız Gerektiğini Anlatıyoruz

Öğrenci olmanın kendi patronun olamayacağın anlamına geldiğini düşündüren garip bir kural var. Şimdi tekrar düşünün ve yazımızı okumaya devam edin.

Öğrenci olun ya da olmayın girişimcilik zor ama şimdiden işe koyulmanın tam zamanı. İşte bunun 4 nedeni:

1. ÇEVRE EDİNME ve AĞ KURMA

Bir işletmeyi tanıtmaya çalışırken reklamlara çok para harcayabilirsin ancak bu işe üniversitedeyken başlarsan çok fazla para yatırmadan mükemmel sonuçlar elde edebilirsin. Kurs yöneticilerinin bir miktar yardımı ile broşürün öğrencilerin veri tabanına dağıtılabilir; sosyal medya ekibiyle konuşursan bazı Tweet' lerden ve yayınlardan yararlanabilirsin, PR bölümü üniversitenin blogu için kısa bir hikaye yazmak isteyebilir, etkinlik ekibi okula gelen konuklar için broşürlerini verebilir. 

Ayrıca insanlarla ağ kurmak daha rahattır. Sınıfındaki herkesin bir çeşit yetenek ve uzmanlığı var. Hepiniz aynı teknedeyken neden birbirinizin yeteneklerini ve uzmanlıklarını her iki tarafın da faydalanması için kullanmayasınız?

2. KAYNAKLAR ve EKİPMAN

Üniversiteler kitaplar, çeşitli çevrimiçi sitelere erişim ve ağlar dahil olmak üzere büyük miktarda kaynağa sahiptir. Üniversitenin erişimini ücretsiz olarak kullanarak harika bir araştırma yapabilirsin. Herhangi bir iş başarısı için araştırmalar ve yaptığınız gözlemler çok önemlidir.

Her üniversitede bir fotoğraf stüdyosu, çeşitli laboratuvarlar, tasarım ve yazılım olsun ekipman var. Peki neden bundan faydalanmıyorsun?

3. ÖĞRETİM ÜYELERİ

Dersleri atlayan ve ödevini umursamayan bir öğrenci olmadığın sürece birçok öğretim üyesi size hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak bir el uzatmaya istekli olacaktır. Eğitmenler, alanında çok fazla tecrübe ve bilgi birikimine sahip uzman kişilerdir ve sorularınızı cevaplamaktan ve size tavsiyelerde bulunmaktan memnuniyet duyarlar.

Sorularınızı net bir şekilde formülize edin ve onlara yaklaşmaktan korkmayın. Aslında öğrencilerinin güven duyup onlara saygı duymasından ve tavsiyelerinin değerini takdir etmekten mutlu olacaklardır.

4. ORTAKLIKLAR

Her üniversitenin bazı yerel veya ulusal kuruluşlarla birçok ortaklığı vardır. Bu kuruluşlardan birinde işinize yardımcı olabilecek bir kişi varsa onlara ulaşmak için bir yol bulmaya çalışın. Üniversite ile bağlantıları olduğu düşünülürse onlarla iletişime geçmek sizin düşündüğünüz kadar zor olmayabilir.

 

Genel olarak kendi işinizi öğrenciyken başlatmak istiyorsanız çok çalışmanız ve özverili olmanız gerekiyor. Pek çok insanla konuşmak, pazarlık etmek ve benzeri konularda çok çaba göstermelisiniz. İnsanlar elbette size hayır diyebilir ancak siz sormazsanız hiçbir zaman eveti alamayacağınızı da hatırlamanız gerekir.

Ayrıca üniversitedeyken kendi işinizi kurmanın gerçeği, öne çıkmanız için mükemmel bir yoldur. Çoğu insan işine hiç başlamaya cesaret edemez bu yüzden işini bir öğrenci olarak başlattığın gerçeği senin hakkında çok şey söylüyor. Şimdi kapıları açmaya başlayabilirsin!

 

KAYNAKÇA


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.