Öğrenci Kariyeri Banner

4 Dalda İlk Üçe Girmeyi Başaran 5 Kişilik Dev Takım

4 Dalda İlk Üçe Girmeyi Başaran 5 Kişilik Dev Takım
Beliz Leyla Acar, Gamze Kantaş, Kutay Uçan, Mert Seçen, Tunç Ünal; MIT tarafından düzenlenen uluslararası bir sentetik biyoloji yarışması olan International Genetically Engineered Machine’da, dört dalda ilk üçe girmeyi başardılar. Yarışmaya 42 ülkeden 400’e yakın takım katıldı. Yarışmada juri üyesi olarak da görev alan biyoloji öğretmeni Tuğba İnanç liderliğinde çalışmalarını sürdüren ODTÜ Geliştirme Vakfı Lisesi iGEM takımı gümüş madalya kazandı.

Amaçlarını ise şöyle açıklıyorlar:

“Amaç, lignoselülozik atıklardan biyoetanol üretim sürecinde verimi arttırmak ve verim artışını engelleyen olumsuzlukları bitkisel gen müdahaleleriyle gidermek. Biyoyakıtlar hem petrole olan dışa bağımlılığın giderilmesinde hem de çevre duyarlılığı açısından önemli alternatifler sunuyor.”

liseliler

Takım lideri Tuğba İnanç, danışmanları Doktor Öğretim Üyesi Ceyhun Kayıhan ve öğrenciler Beliz Leyla Acar, Gamze Kantaş, Kutay Uçan, Mert Seçen, Tunç Ünal çalışmalarını böyle bir başarı ile taçlandırdıkları için mutluluk duyduklarını belirttiler.

Biz de başarılarından dolayı onları tebrik ediyoruz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.