Öğrenci Kariyeri Banner

37 YILLIK İNANCIN HİKAYESİ! İşte Kendi Ormanını Kuran Adam

37 YILLIK İNANCIN HİKAYESİ! İşte Kendi Ormanını Kuran Adam

37 Yıl Boyunca Her Gün Bir Ağaç Dikti!  


Güvenli ve sevgiyle dolu bir dünyada yaşamadığımızı hissettiğimiz anlarda, dünyayı güzelleştirmeye çalışan insanları görmek insana umut veriyor.


Hindistan’ın Majuli Adası’nda yaşayan Jadav Payeng de bu insanlardan biri.


Bir zamanlar Majuli’nin her tarafı yemyeşil ve ormanlarla kaplıydı. Buraya da el atan insanoğlu hayvanların yuvasını ve ormandaki ağaçları yok etti. Jadav’ın bu kararı vermesinde, bir gün selden sonra kumluk alanda bulduğu ölü yılanları görmesi oldukça etkili olmuş. Jadav bütün canlıların kendini güvende hissedeceği ve ellerinden alınmayacak bir doğal yaşam alanına sahip olmasını istemiş.


Selden sonra ağaçlık bir yer bulamadıkları için yılanların sıcaktan öldüğünü belirten Jadav, yardım için yerel hükumetin ağaçlandırma departmanını aramış. Ama departman o bölgede bir ormanın yetişemeyeceğini belirtmiş.


Kendisine hiç kimsenin inanmadığını ve yardım etmediğini belirten Jadav, buna rağmen vazgeçmemiş. Şimdi ise Jadav’ın Ormanında 115 adet fil her yıl 3 ay boyunca konaklıyor. Ormanda aynı zamanda su aygırları, geyikler, kaplanlar da bulunmakta.


59124dde61361f1ad0551710


37 yıl önce Jadav bir değişiklik yapmak istedi. 1979 yılında Majuli’nin çöl tarafında ilk ağacını dikti. Daha sonra her gün ağaç dikmeye devam etti. Jadav daha sonra ağaçlandırdığı yerde kendi ormanını kurmaya karar verdi. 37 yıldır tohum ve fidan dikmeye devam eden Jadav’ın Ormanı şimdi 5.67 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. İstanbul’da Belgrad Ormanı kadar büyüklüğe sahip bu alan 3.41 kilometrekarelik Central Park’tan daha büyük.


tigers1


Jadav son nefesine kadar ormanı büyütmekten vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Jadav’a çalışmalarından ötürü eski Hindistan başbakanı A.P.J Abdul Kalam tarafından Hindistan’ın Orman Adamı unvanı vermiş. 2014 yılında ise kendisi hakkında kısa bir belgesel çekilmiş.


video linki


Doğadaki en korkunç canavarın insan olduğunu söyleyen Jadav, eğer bir değişiklik yapılmazsa, korkunç olarak bilinen kaplanlar ve gergedanlar da dahil olmak üzere her şeyin insanlık tarafından yok edilebileceğini belirtiyor. Ama Jadav kendisi gibi bir kişi böyle bir değişikliği sağlayabiliyorsa, diğer insanların da bu güce  sahip olduğunu ve harekete geçebileceğini savunuyor.
En büyük tehdidin insan olduğunu belirten Jadav, ileride ekonomik çıkarlar için insanların ormanını yok etmesinden ve hayvanların yine tehlike altında kalmasından korkuyor.


Kaynak1


Kaynak2


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.