Öğrenci Kariyeri Banner

30 Yaşından Önce Kesinlikle Yapmanız Gereken 7 Şey!

30 Yaşından Önce Kesinlikle Yapmanız Gereken 7 Şey!

Her anımız güzel, her anımız özel! 7,17,27… her birinde farklı bir anı, farklı bir eğlence, farklı bir yaşantı. İnsan büyüdükçe ve sorumlulukları arttıkça hayata bakış açısı da değişiyor.

Peki siz sorumluluklarınız arttıkça hayatınızın kaçtığını düşünenlerden misiniz? O zaman bu yazım sizlere! 30’lu yaşlarınıza girmeden bu 7 maddeyi kesinlikle yapın derim!

1. Tek başınıza tatile çıkın!

tatil

Yurt içi, yurt dışı ya da yaz, kış fark etmeksizin alın sırtınıza çantanızı çıkın yollara! Nereye ne amaçla gittiğinizi bilmenize gerek yok. Kendiniz ile baş başa kalacağınız bu özel günlerin tadını çıkartın. Gerekirse kamp yapın, yeni insanlarla tanışın, yemeğinizi paylaşın…

2. Bir hobi edinin ve bunu ilerletin!

hobi

Hızlı, sizi yoran ve monoton bir hayatınız var ise hobi edinmek şart! Bunu sürdürdüğünüz takdirde ileride bu sizin için uğraştan çok rahatlamak adına yaptığınız bir aktivite haline gelecektir. Ayrıca gelecekteki kendinize, çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız anlamlı bir hediye haline dönüşebilir bile.

Hobi için öneri verecek olursam; blog-yazı yazmak, pul biriktirmek, resim çizmek, dans, doğaçlama, çömlek yapımı…

3. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev alın!

sosyal sorumluluk

Onlarca sosyal sorumluluk projesinden birinde aktif çalışın. Yardıma ihtiyacı olan birine faydalı olmak inanın sizlere de iyi gelecek! Bunun sayesinde toplumda farkındalık yaratacak bir olayda var olun. Bunu çevrenize anlatın ve nedenlerini açıklayın!

4. Hata yapın!

hata

Başvurduğunuz iş, aldığınız kararlar ve riskler… Belki de gençliğimizin bizlere vermiş olduğu en güzel özellik. Yarını düşünmeden içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Hata yapmaktan korkmayın! Unutmayın, bunlar sizlere ileride tecrübe olarak geri dönecek.

5. Yeni bir dil öğrenin!

dil

Klişe sözlerden biri olan “bir dil bir insan, iki dil iki insan” diyoruz ve hemen dil öğrenmek için kurslara yazılıyoruz. Yeni bir dil öğrenirken çeşitli uygulamalar sayesinde yabancı arkadaşlar edinebilirsiniz. Hem dilinizi geliştirirken hem de iletişiminizi güçlendirebilirsiniz. Kim bilir belki onun yanına küçük bir kaçamak bile yapabilirsiniz!

6. Adrenalinin yüksek olduğu aktiviteler yapın!

adrenalin

Paraşütle atlama, bungee jumpig, skydiving… Adrenalinizin tavan yaptığı, cesaretinizi test edeceğiniz birbirinden extreme aktiviteleri çok yaşlanmadan yapın derim:)

7. Yurt dışında çalışma deneyimi edinin!

çalışma

Üniversite öğrencileri için Work&Travel güzel bir deneyim olacakken çalışanlar için tüm işi bırakıp dilediğiniz ülkede garsonluk, satış danışmanlığı yapmanız sizin için eşsiz bir deneyim olacaktır eminim! Farklı bir kültürde yaşamak, yardım almadan geçinmeye çalışmanın sizi hayata emin adımlarla hazırlayacağını düşünüyorum. Şimdiden araştırın derim!

Sizlere güzel bir önerim var!

Geleceğinize yazı yazmaya ne dersiniz? Hedeflerinizi, yapmak istediklerinizi ya da yazdığım örneklerden birini 5-10 sene içerisinde yapmak istiyorsanız ve şimdiden kararlıysanız sizlere güzel bir web siteden bahsetmek isterim. Uygulamanın adı “futureme” Seçtiğiniz bir tarihte yazmış olduğunuz mektubu mail ile sizlere atmaktadırlar!

futureme

Geleceğinize mektup yazmak için buraya tıklayınız!


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.