Öğrenci Kariyeri Banner

3 Köşeli Yıldızın Macerası "Mercedes-Benz"

3 Köşeli Yıldızın Macerası "Mercedes-Benz"
Dünyanın ilk otomobilini icat eden Karl Benz, 1886'da patent almak için Alman Patent Bürosuna başvurdu. Otomobil dünyasında bir devrim yaratan Benz, benzinle çalışan, 3 tekerlekli otomobili Motowagen' i pazara sundu. Sanayi Devriminden sonra gelişmekte olan teknolojilerden biri de otomobil idi. Kendiliğinden giden bu otomobil, atlara düşen taşımacılık görevini üstlenmeye başladı. Daha sonra Karl Benz ve Gottlieb Daimbler ile otomobil sektörünü bir üst dereceye yükselttiler ve 4 tekerlekli ve benzinli bir araç ortaya çıkardılar.

maxresdefault_790x445

Gottlieb Daimbler, ilk 4 zamanlı motoru icat eden, ateşleme, karbüratör, yakıt gibi konularda çalışmalar yapan bir mucitti. Karl Benz'e ilham veren, otomobil üretiminde öncelerinde rakip olan ve sonraki yıllarda beraber çalıştıkları bir mühendis.

Avusturya Nice Başkonsolosu Emil Jellinek, Daimler' i ziyaret eder ve icat edilen otomobillerden birini alıp, geri döner. Bununla beraber büyük bir şöhrete kavuşan Benz ve Daimler araç yapımında bir marka haline gelirler. Emil Jellinek hediye edilen ilk araçtan sonra diğer yıllarda otomobilleri alıp satmaya başladı.

jellinekşlkjh_790x445

Kızının adı Mercedes olan Emil Jellinek bu isim ile büyük bir üne kavuştu. Otomobilin ismi artık "Mercedes" diye anılmaya ve piyasada büyük bir pay sahibi olmaya başladı. Aslında Mercedes ismi Latin Amerika ülkelerinde sıkça kullanılan isimlerden ve anlamı ise oldukça etkileyici "lütuf"...

karl-benz-1_790x445

Peki bu 3 yıldızın anlamı neydi?

"Havada, karada ve denizde bir yıldız" gibi parlayacağı anlamına gelen bu amblem 1902 yılında Mercedes ile özdeşleşti. Daimler ve Benz iki rakip iken, Mercedes-Benz olarak otomobil sektörüne büyük katkılar sağladılar.

''Gökteki Yıldızı Tanrı, Yerdekini Biz Yarattık''.  Karl Benz

Özel İçerik: Sevil Gödek

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.