Öğrenci Kariyeri Banner

3 Dakikada Akıllı Bir Kişi Nasıl Tanımlanır?

3 Dakikada Akıllı Bir Kişi Nasıl Tanımlanır?

3 Dakikada Akıllı Bir Kişi Nasıl Tanımlanır?

Bir probleme bakış açımız ona nasıl yaklaştığımız hayatımızın her döneminde önemli olmuştur. Sizce bir problemi çözmek için akıllı mı olmak gerekir yoksa akıllıca yaklaşmak mı gerekir? Çalışma grubunda olduğunuzu varsayın ve o grupta bir probleme çözüm bulunacak önce dinleyip sentezler misiniz yoksa aklınıza ilk gelen cevabı ortaya mı atarsınız, başkasının attığı fikri geliştirmekte bir seçenek tabi. Eğer işveren olduğunuz bir toplantıda iseniz probleme cevap bulmaya çalışan çalışanlarınıza nasıl yaklaşırdınız sizin için hemen çözüm bulunması mı önemli yoksa iyice düşünülmüş ve hazırlanılmış bir çözüm stratejisi mi aslına bakarsanız tam burada işveren olarak işiniz çok zor olabilir. Bu zorluğun üstesinden gelmek gerekir değil mi? O zaman 3 dakikada bu zorluğun üstesinden gelelim.

Bir gruptaki en zeki insanları belirlemenin en hızlı yolu nedir? Kolay bir soruyla başlayın. Pazarlama ekibinizle bir Zoom görüşmesi yaptığınızı varsayalım. Kampanya bütçenizin son tahsis edilmemiş 5.000 $ 'ını nasıl harcayacağınıza dair fikirlere ihtiyacınız var. Gidebileceğiniz birçok farklı yön var, bu yüzden kimin fikirlerine güveniyorsunuz? 

Nepal'de bir doktor olan Shailesh Panthee , kolay ve anlaşılır bir soruyla açmanın, kimin kendini kanıtlamak için hevesli - belki de çok hevesli - olduğunu ortaya çıkarmanın hızlı bir yolu olduğunu öne sürüyor. 

Aşırı istekli yanıt verenler çoğu kez kek puanları için o kadar çaresizdirler ki, katkılarının o kadar değerli olup olmadığını düşünmeyi unuturlar ve doğrudan kazanmak için doğruluk kontrolü ve analizi atlarlar. 

Akıllı insanların bariz bellidir ki soruları yanıtlamaktan çekinmesinin bir başka nedeni daha var: Bunun bir tuzak olduğundan şüpheleniyorlar. Ben bir dahi değilim, ancak sınıfta elini çok kaldıran biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Münih'teki İngilizce öğretmenim ne zaman düz kelime çevirileri sorsa, şüpheliydim. "Neden bize 'ekmek' kelimesini soruyordu?" Merak ediyorum. "Bu basit açıcının arkasında daha zor bir takip sorusu mu saklıyor?" 

Bu denklemin diğer tarafındaysanız - bu Zoom çağrısına öncülük ediyorsanız - tam olarak yapmanız gereken şey budur. Gürültü ortadan kalktığında, artık gerçek, daha karmaşık, muhtemelen daha yaratıcı soruyu bırakabilirsiniz: Kalan pazarlama bütçemizi nasıl harcamalıyız? Şanslar şimdi, Aşırı Hevesli Oliver ve Valerie Onay Arayıcısı nefeslerini tutacaklar. Ya basit soruyu yanıtlamaktan kaçtıkları onaydan memnun olacaklar ya da açıkçası şaşkına dönecekler.                     

Odadaki daha akıllı insanları ortaya çıkarma süreci kesik ve kuru olmayacak. İnsanları isimleriyle çağırarak onları uyarmanız gerekebilir. "Parayı harcamaktaki birincil hedefimiz nedir?" Gibi başka bir soruyla yanıt verebilirler. Ya da notlarına bakarlar - muhtemelen bir süredir sessizce düşünmektedirler. Biraz tereddütlü olabilirler. Asla tek bir son, her şeyden önce cevap olmadığını anlarlar ve başkalarını düşüncelerini geliştirmeye çağırmakta utanmazlar. Ancak sonunda bir fikir önerecekler. Ekibinizde kimin yenilikçi bir problem çözücü olduğunu bilmek isteyen, sadece ne düşüneceğini değil nasıl düşüneceğini bilen bir liderseniz, ulaşmaya çalıştığınız an budur.

Zeki insanlar, dinlemenin konuşmaktan daha değerli olduğunu ve hiçbirinin kendiniz için düşünmekten daha iyi olmadığını bilir. Açık olanı tekrarlamaktan kaçınmaya çalışırlar, böylece zamanlarını ve enerjilerini analiz ve yaratıcılık gerektiren şeylere harcayabilirler. 

Çok hevesli olmak bizi hataya ve dikkatsiz hatalara açar. Rezerv ve yapılandırılmış düşünce her zaman öne çıkmaz, ancak her zaman övgüye değerdir.

Çeviri İçerik

Kaynak


Yeşim Dağaynası

öğrenci kariyeri yazarı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.