Öğrenci Kariyeri Banner

24 Girişimci Adayı ve 6 StartUp Aranıyor!

24 Girişimci Adayı ve 6 StartUp Aranıyor!
Chobani yoğurt firmasının kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya, en çok özdeşleştiği kavram olan girişimciliği Türkiye’de yaygınlaştırmak için yeni bir program olan kuluçka programını başlatıyor. Amacı, Türkiye’nin her yerinden girişimci adayı yetiştirmek ve her sektörden var olan startuplara dünyanın kapılarını açmak olan programa son başvuru 30 Nisan. (Not: StartUp'lar ve girişimler için yapılan tüm giderler karşılıksızdır.)

Öncelikle, kuluçka programından ve nasıl işlediğinden biraz söz edeyim. Yurtdışında yıllardır yaygın olan ancak Türkiye'ye yeni yeni gelmekte olan kuluçka programı, aslında mantık olarak başarılı bir şirketin veya imza bir ismin sosyal sorumluluğunu yerine getirmek adına bir girişime veya bir girişimciye destek olmasıdır. Melek yatırımcıdan farklı olarak; kuluçka merkezi aracılığıyla bir girişime yatırım yapan şirket veya kişi bu girişimin her alanında girişimcisine destek olur mentorluk eder. (finans, insan kaynakları gibi) Türkiye'de yeni yeni gelişmekte olan ve Hamdi Ulukaya tarafından yönetilecek bu kuluçka merkezinin programlarıysa şöyle:

Program I:
Girişimci Adayı Destek Programı


Türkiye’nin her yerinden, her alanda girişim hayalleri olan ve bu hayalleri hayata geçirmek için yola çıkmaya hazır 24 genci, Girişimci Adayı Destek Programına başvurmaya davet ediyoruz.

Programın başlangıç bölümü olan Istanbul Boot Camp I esnasında, her bir girişimci adayına kendilerini bir yıl boyunca takip edecek, alanında Amerika’da başarılı girişimler ortaya koymuş bir mentor atanacak.

Amerika programı süresince katılımcılar Chobani’de uygulamalı çalıştaylara, New York Üniversitesi’nde seminerlere katılacak, çeşitli şirket, startup ve hızlandırma merkezlerine planlı ziyaretler gerçekleştirecekler.

Amerika programı bitiminde her bir girişimci adayı ile girişim hedeflerinin yer aldığı ölçülebilir bir iyi niyet sözleşmesi yapılacak ve İstanbul Boot Camp II’de bu hedeflere ne derece ulaşıldığı gözden geçirilecek.

Bu programa kabul almak için bir girişime başlamış olma zorunluluğu yoktur. T.C. vatandaşı ve 18 yaşın üstünde olmak şartı aranmaktadır. Yabancı dil şartı aranmamaktadır. Girişimci adayları için yapılan tüm giderler karşılıksızdır.

Başvurmak İçin

Team work. New product researching. Startup crew in loft office. Film effect and lens flare effect, blurry background

Program II:


Startup Destek Programı


Türkiye’de herhangi bir ticari ürün ya da hizmeti pazara çıkartmış ve bu girişimi dünya pazarına taşıma hayali kuran 6 şirketi, Startup Destek Programı’na başvurmaya davet ediyoruz.

Startup Destek Programı’na katılan şirketlere Chobani’nin New York SoHo’daki Kuluçka Merkezi’nde kendileri için ayrılan özel alanda şirketlerini geliştirme olanağı sunulacak.

Katılımcılar hem Chobani’nin hem de çalıştıkları sektörün Amerika’da yerleşik üst düzey yöneticileriyle (pazarlama, satış, finans, hukuk, IK gibi) görüşme fırsatı bulacak. Amerika programı bitiminde düzenlenecek Demo Day’de katılımcılar, mentor ve yatırımcılardan oluşan bir gruba, startupları hakkında bir sunum yapacak.

Program başlangıcında her bir startup için belirlenen hedeflere ne derece ulaşıldığı İstanbul Boot Camp II’de değerlendirilecek.

Programa her şirketten 2 kişi katılabilir.  T.C. vatandaşı ve 18 yaşın üstünde olmak şartı aranmaktadır. Yabancı dil şartı aranmamaktadır. Startuplar için yapılan tüm giderler karşılıksızdır.

Başvurmak İçin

startup-business-concept_790x445

Kaynak ve Detaylı Bilgi

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.