Öğrenci Kariyeri Banner

23 Ocak Tarihinde Kadıköy'de Ücretsiz Etkinlik: Film İzlenir Mi, Okunur Mu?

23 Ocak Tarihinde Kadıköy'de Ücretsiz Etkinlik: Film İzlenir Mi, Okunur Mu?

Multidisipliner tasarım bakış açısıyla yola çıkan Cycle, "Film izlenir mi okunur mu ? " etkinliklerinde farklı algılara sahip insanları bir araya getirerek filmler üzerine konuşup, tartışabilecekleri bir ortam oluşturmuştu. Senarist Ömer Faruk Güngör'ün öncülüğünde film izlenir mi, okunur mu sorusuna cevap aradık.


Yola çıkarken;


“Gelin keyifli filmler izleyip hep beraber üzerine konuşalım.Amacımız filmin altında buzağı aramak değil, alt metinde yatan fikirlere birlikte kafa yormak.Paranoyakça komplo teorileri kovalamak değil, filmleri gerçekten anlamak istiyoruz.Sadece kendimiz konuşmak istemiyoruz, filmleri biz anladık gelin size de anlatalım demiyoruz. Herkesin çıkarımlarına önem veriyor ve merak ediyoruz. Aynı filmden farklı neler çıkartabiliriz görmek istiyoruz.Özetle; izlemek, konuşmak, anlamak istiyoruz.” demiştik.


Şimdi yeni bir etkinlik serisi başlatıyoruz: “Oyun oynanır mı, okunur mu ? “


Sinema filmlerinde başrolde kendinizden bir şeyler bulursunuz. Yeni nesil oyunlar da sizi başrol yaparak seçimleri onun yerine sizin yapabileceğiniz, tamamen "o" olabileceğiniz karakterler oluşturuyor. Bu durum özdeşim kurma yeteneğini daha üst bir seviyeye çıkarmaktadır. İnteraktif filmlere dönüşen bir çok oyun sinema filmlerinin gişe hasılatını geride bırakırken sinema dünyası önlem almak için denemelere başladı.


Bu denemelerin son zamanlardaki en popüleri olan Bandersnatch’i incelemeye karar verdik. Her iki sektörü de tüm yönleriyle değerlendirebilmek için mühendis ve girişimci Hasan Demirezen, grafik tasarımcı ve gamer Sadi Gökay Gadış, yönetmen ve senarist Ömer Faruk Güngör ile birlikte konuşacağız. Bandersnatch’i otomatik seçimler ile izleyeceğimiz için gelmeden önce izlemenizi tavsiye ederiz.


Etkinlik Tarihi ve Saati





23 Ocak 2019 Çarşamba

19:30 – 22:30

Takvime Ekle!




Etkinlik Yeri





Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK Kadıköy)

Rasimpaşa Mah. Duatepe Sk. No: 61
Yeldeğirmeni KADIKÖY – İSTANBUL

Haritada Gör!


(Etkinlik, herkesin katılımına açık ve ücretsizdir ayrıca istediğiniz bölüme katılabilirsiniz)


Etkinliğin linki için TIK!


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.