Öğrenci Kariyeri Banner

2023 Yılının En Popüler Kelimesi Belli Oldu!

2023 Yılının En Popüler Kelimesi Belli Oldu!

2023 yılının en popüler kelimesi belli oldu. Collins Sözlüğü, 2023 yılının kelimesinin "AI" (yapay zeka) olduğunu açıkladı.

Yılın Kelimesi Yapay Zeka (AI) Oldu

İngiltere merkezli Collins Sözlüğü, "yapay zekanın" (AI) yılın kelimesi olduğunu açıkladı. The Guardian’da yer alan haberde, Collins Sözlüğü'nden Alex Beecroft, yapay zekanın bu yılın öne çıkan konularından biri olduğunu ve kısa sürede hayatımıza dahil olduğunu belirtti.

Yayıncı ayrıca “AI” (Artificial Intelligence) teriminin kullanımının bu yıl dört kat arttığını ifade etti. Sözlükte yapay zekanın tanımı olarak "insanın zihinsel işlevlerinin bilgiyasar programları tarafından modellenmesi" ifadeleri yer alıyor.

Sözlüğün bu yıl en çok kullanılan kelimeler listesinde yer alan bir diğer kelime ise "nepo baby" oldu. 2022 yılında piyasaya sürülen ChatGPT, geçtiğimiz yıl teknolojinin kullanımıyla ilgili tartışmalara da yol açmıştı. Hatta birçok ünlü yazar da OpenAI'a dava açmıştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.