Öğrenci Kariyeri Banner

2023'ün En Değerli Spor Kulüpleri Açıklandı!

2023'ün En Değerli Spor Kulüpleri Açıklandı!

Günümüzde çeşitli branşlarda faaliyet gösteren birçok spor kulübü bulunuyor. Hatta bu spor kulüplerinden bazıları dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alıyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nden Forbes dergisi 2023'ün en değerli spor kulüplerini açıkladı. Listenin zirvesindeki Amerikan Ulusal Futbol Ligi ekiplerinden Dallas Cowboys oldukça şaşırtıyor.

2023’ün En Değerli Spor Kulüpleri Açıklandı!

Forbes dergisi en değerli spor kulüplerini araştırırken kulüplerin son 12 aydaki değerlemelerini dikkate aldı. Kulüplerin öz sermayeleri, stadyum, taraftar ve turnuva gelirlerinin yanı sıra borçları da değer hesaplamasında dikkate alındı.

Forbes dergisinin hazırladığı listede farklı branşlardan 50 tane spor kulübü yer alıyor. Listede yer alan kulüplerin toplam maddi değeri ise 256 milyar dolar!

Listesindeki takımların çoğu Amerikan Ulusal Futbol Ligi’nde (NFL) yer alıyor. 50 kulüpten oluşan listede tam 30 NFL ekibi bulunuyor. Ayrıca listede NBA, Formula 1, MLB (Amerikan Ulusal Beyzbol Ligi) ve farklı futbol liglerinde faaliyet gösteren kulüpler bulunuyor.

2023’ün en değerli spor kulüpleri listesinin en başında ise Amerikan Ulusal Futbol Ligi ekiplerinden Dallas Cowboys var. Kulübün güncel maddi değeri 9 milyar dolar! 1989 yılında Amerikalı iş insanı Jerry Jones tarafından 150 milyon dolara satın alınan bu futbolu takımı, son beş yılda değerini yüzde 80 oranında arttırdı.

MLB ekiplerinden New York Yankees ise 2023’ün en değerli kulüpleri listesinin ikinci sırasında bulunuyor. Dünyanın en popüler beyzbol kulüplerinden biri olan New York Yankees 7.1 milyar dolarlık güncel değeri ile 2023’ün en değerli ikinci spor kulübü olmayı başardı.

2023 yılının en değerli spor kulüpleri listesinin üçüncü ve dördüncü sırasında 7 milyar dolarlık değerleri ile NBA takımlarından Golden State Warriors ve NFL ekibi New England Patriots yer alıyor.

En değerli spor kulüpleri sıralamasının beşinci sırasındaki takım ise 6.9 milyar dolar değerindeki NFL ekibi Los Angeles Rams.

Popüler futbol kulüpleri ise 2023 yılı spor kulüpleri değer sıralamasında NFL ekiplerinin gerisinde kaldı. Futbolun devi Real Madrid, 6.7 milyar dolarlık değeri ile listenin 11. sırasında yer alıyor.

Köklü futbol kulübü İngiliz devi Manchester United ise 6 milyar dolar ile 13. sırada. Barcelona (18.) Liverpool (20.) Manchester City (23.) Bayern Münih (24.) ve Paris Saint Germain (36.) yer alan istedeki diğer futbol kulüpleri.

 Formula 1 ekiplerinden sadece 2 takım 2023'ün en değerli spor kulüpleri listesine girmeyi başardı.

Ferrari, 3.9 milyar dolarlık değeri ile 2023’ün en değerli 45. spor kulübü oldu. 3.8 milyar dolar değerindeki Mercedes Formula 1 takımı ise listenin 47. sırasında bulunuyor.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.