Öğrenci Kariyeri Banner

2017'nin Ses Getiren Reklamları!

2017'nin Ses Getiren Reklamları!
Yeni yıl coşkusuyla, geçtiğimiz yılın ses getiren başarılı reklam kampanyalarını yazımızda derledik!  2018'in bütün ÖğrenciKariyeri okuyucularına uğurlu gelmesini ve sağlık, mutluluk, başarı dolu bir yıl olmasını diliyoruz!

1. Metroİstanbul - Babalar Günü Reklam Kampanyası

İlk olarak ülkemizden bir reklamla başlayalım. Metroİstanbul, düşünülmüş stratejileri sayesinde marka algısı yaratmayı başarmış nadir kamu hizmetlerinden. Babalar Günü için hazırladıkları reklam kampanyası da, bu düşünülmüş stratejiye oldukça paralel. Reklam filminin başlangıcında, Metroİstanbul'un tren sürücülerini, güvenlik görevlilerini ve mühendislerini işleri esnasındaki görüntülerini izliyoruz. Ardından bir anonsla birlikte çalışanların çocukları, babalarına sevgilerini belirten cümleleriyle konuşmaya başlıyor. Birkaç dakika sonra, bu sevgi dolu an sayesinde göz yaşlarını tutamayan sevgili babaların çocukları ziyaretlerine geliyor ve aileler için unutulmaz anlar yaşanıyor. Bu reklam filminin, İstanbul gibi kalabalık bir şehrin atardamarı sayılabilecek metro istasyonlarında kusursuz çekilmiş olması da alkışlanacak bir başarı. Ayrıca, Metroİstanbul bu reklam filmiyle sınırlı kalmıyor ve Babalar Günü haftası boyunca billboardlarını çalışanlarının çocuklarıyla olan resimleriyle süsleyerek geçiriyor. Metroİstanbul'u bu kampanyası dolayısıyla tebrik ediyor ve 2018'deki kampanyaları için sabırsızlandığımızı belirtiyoruz!

DCOURSEXgAEUKqc

Reklam Linki

2. Vodafone - Rüyalarınızı Kaydetmeye Hazır Mısınız?

Vodafone, "teknoloji ve inovasyon" kavramlarını  globalde ve yerelde çatı marka strateji teması olarak belirleyen bir firma. Satış planları, ar-ge yatırımları ve tabii ki de reklamları da bu çatı marka stratejisine uyumlu halde ilerliyor. Ekim ayında yayınladıkları "Rüyalarınızı kaydetmeye hazır mısınız?" başlıklı reklamları da, bu çatı marka stratejisine tabiri caizse "cuk" oturuyor. Reklam videosunu açtığınızda, kendinizi rüyaları kaydetmeye yarayan cihaz "Luna"nın lansmanında buluyorsunuz. (bazı gösterimlerinde Vodafone'un bu teknolojiyi bulduğuna inananlar olmuş.) Sunucu, heyecanlı ve kendinden emin şekilde tanıtımını bitirdiğinde, Vodafone'un tanıdığımız dış sesi, "Luna henüz keşfedilmedi ama, tahmin ediyoruz ki bu günler çok uzak değil. Geleceğin teknolojilerinden herkesten önce haberdar olmak için Vodafone'u takip et. Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?" diyor ve oldukça tatmin edici bir reklam deneyimi sunuyor.

maxresdefault (8)

Reklam Linki

3. Halkbank - "Halk Adını Taşımak"

Türk milleti, tarih boyunca milliyetçi bir yapıya sahip olmuştur. İsim itibariyle "Halk" adını taşımasıyla, milliyetçilik olgusuna çarpıcı bir vurgu yapan "Halkbank"ta 2017 yılında yayınladığı "Halkın Adını Taşımak" reklamıyla Türk milletine göz kırpıyor. İzlerken tüyler ürperten reklam, "Kolay değildir bazı isimleri taşımak, mesela Çetin konulduysa adın bir kere, hiçbir zorluk kolay kolay düşüremez yere," cümlesiyle başlıyor ve bir inşaat işçisini gözler önüne getiriyor. Ardından, bir öğretmeni göstererek "Bilmiyorum diyemezsin, eğer konulduysa adın Bilge," diyerek devam ediyor. Reklam, "Peki halk konulduysa adın? İşte o zaman tüm bu isimlerin ve daha milyonlarcasının, yani halkın yanında olman beklenir senden." "80 yıldır adımızın verdiği sorumlulukla gece gündüz demeden bu vatan için, üreten Türkiye için çalışıyoruz. Çünkü halk ister, HalkBank yapar." cümleleriyle son buluyor ve gerçekten vurucu hamle de bu cümlelerle gelmiş oluyor.

maxresdefault (9)

Reklam Linki

4. Burger King - Bully Jr. Reklamı

Zorbalık, İngilizce karşılığıyla "bullying" çoğunlukla yurtdışında ama Türkiye'de de gençler arasında oldukça yer tutan bir sorun. Uzmanlar, yetişkinleri zorbalığa karşı çözüm için yardıma davet ederken; Burger King, çok başarılı bir reklam filmiyle zorbalığa uğrayan gençlere ışık tutmuş. Reklam Amerika'da geçiyor ve bir Burger King restoranında, yetişkinlerin bulunduğu bir ortamda 14-15 yaşlarındaki gençler bir arkadaşlarıyla dalga geçerek zorbalık yapıyorlar. Yetişkinlerin çoğu bu zorbalığa sessiz kalıyor ve izlemekle yetiniyor. Bu esnada Burger King çalışanı, kendi tabirleriyle mutfak kısmında yetişkinlerin sipariş ettiği hamburgerlere "zorbalık" yapıyor. Yetişkinlere, dağınık ve şekilsiz servis edilen hamburgerlerin üzerine müşteriler "Hamburgerimin bu hali ne? Düzgün bir hamburger istiyorum." gibi cümlelerle çalışanlara sitem ediyorlar. Gizli kameralarla kayıt altına alınan kasa bölümünde çalışanlar da müşterilerine akıllıca bir hamleyle "Hamburgerine zorbalık yaptığımızda sesini çıkarttın, peki az önce bu çocuğa zorbalık yapıldığında neden sustun?" gibi bir cevap veriyorlar. Burger King, böylece harika bir reklama imza atmış oluyor ve viral şeklinde bütün sosyal mecralarda milyonlarca beğeni topluyor.

burger-king-no-bully-hed-2017

Reklam Linki

5. Volvo XC60 - The Moments Reklamı

Otomotiv sektörünün devlerinden Volvo, hepimizin bildiği gibi çatı marka stratejisi olarak güvenliği belirlemiş durumda. Hatta bu konuda o kadar iddialı ki, bazı platformlarda arabalarında kimsenin ölmeyeceğini bile iddia edebiliyor. Volvo'nun Haziran ayında yayına açtığı "The Moments", "Anlar" reklamı da güvenli sürüş ana temasıyla çekilmiş. Reklamın başında, okula ilk kez gidecek olan bir kız çocuğunun annesiyle olan konuşmasını izliyoruz. Eş zamanlı olarak başka bir yerde bir kadın, Volvo aracıyla işe gitmek üzere yola çıkıyor. Kız çocuğuyla annesinin konuşmasına geri dönüyoruz ve kız çocuğu geleceğe dair hayallerinden bahsediyor. Bu hayaller annesinin gözünde canlanıyor ve kız çocuğunun gençliğini, yetişkinliğini hatta anneliğini izliyoruz. Ardından kız çocuğu okula gitmek üzere yola koyuluyor ve Volvo sürücüsünün önüne çıkıyor. Sürücü, eline kahvesi döküldüğü için kızı son anda fark ediyor ama Volvo arabasının güçlü fren kabiliyeti sayesinde anında duruyor ve kıza çarpmıyor. Reklam fiminin sonunda "Bazen, hiç gerçekleşmeyen anlar çok anlam ifade eder." yazısı geçiyor ve Volvo bir kez daha güvenli sürüşüne vurgu yapıyor.  Bununla yetinmeyen Volvo, bu reklam filmini bazı sosyal mecralarda "Güvenliğin geleceğini tanıtıyoruz." başlığıyla tanıtıyor.

maxresdefault (10)

Reklam Linki

Özgün İçerik: Özge Özışıklıoğlu

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.