Öğrenci Kariyeri Banner

2016 Yılında Türkiye'ye Damgasını Vuran Girişim Örnekleri

2016 Yılında Türkiye'ye Damgasını Vuran Girişim Örnekleri
Günümüzün en önemli kavramlarından biri girişimcilik... Seminerlerde, konferanslarda, reklam panolarında girişimcilikle ilgili belki de binlerce kez haberlerini görmüş ve eğitimlerine de katılma fırsatınız olmuştur. Katıldığınız eğitimlerde çoğu kişi kendi başarı hikayesini anlatmış ve size de girişimci olabilirsiniz algısını oluşturmaya çalışmışlardır. Kuşkusuz ki bu kesinlikle doğru; çünkü bir şeyi yapmak istiyorsanız hiçbir engel gözünüzde büyük görünmez. Şu an belki de bir fikriniz var; fakat uygulamaya koyabilecek bir cesaretiniz olmuş olmayabilir; bunun için sizi cesaret getirebilecek ve ilham kaynağı olabilecek son yıllarda damgasını vuran  ve Türkiye'de ortaya çıkan girişimcilik örneklerinden bahsetmek istiyorum:

1) İyzico

iyzico

Farklı alanlarda hizmet veren; çeşitli büyüklüklerdeki e-ticaret şirketlerine kolay ve güvenli ödeme yönetim platformu sunma amacıyla Barboros Özbugutu ve Tahsin İsin tarafından 2012 yılında; İstanbul'da kuruldu.  E-ticarete aşık bir ekip tarafından yönetilmekte ve amaçları internette ödeme kabul eden herkesin hayatını çok daha kolay bir hale getirmesi ve sunduğu katma değerlerle kusursuz bir iş sağlamaktır.

İyzico; hız ve verimlilik üzerine tasarlanmış bir ödeme hizmeti platformudur. ''Kolay Ödeme'' manasına gelen ''Easy Check Out'' kelimelerinin kısaltılmışı ve Türkçe okunuşa uyarlanmış versiyonu olan İyzico; tamamen ödeme hizmetlerinde kolaylıklar üzerine kurgulanmış bir dünya yaratmaktadır.

2)Mobil Oto Servis

mobil oto servis

Mobil Oto Servis  otomotiv satış sonrası hizmetlerini ileri bir boyuta taşımak; araç sahiplerine daha rahat ve şeffaf oto bakım hizmetlerini sunmak için 2013 yılında kurulmuştur. Kurulma amacının altından yatan sebepler; araç sahiplerinin kaliteli ve güvenilir hizmetlere uygun fiyatlarla ulaşamaması; araç bakım işlemlerinin zaman alan ve sevilmeyen işlerin başında gelmesiydi.

Kurucusu Hasan Aslanoba'dır. Hasan Aslanoba; araç sahipleri için sıkıntılı bir süreç olan araç bakım ve tamir konularında uygun fiyatlı ve kaliteli hizmeti müşterilerinin ayağına getiren mobil oto servisi pazarın dengelerini değiştirecek bir atılım olarak görmektedir.

3)Sinemia

sinemia-poster-460x253

Sinemia üyelerine sinema salonlarında sınırsız film izleme olanağını sunan; Türkiye'nin her yerinde geçerli bir üyelik modelidir. Sinemia; mobil uygulama ile üye olduğunuzda kargo ile gönderilen; özel olarak dizayn edilmiş; mastercard altyapısını kullanan ön yüklemeli ödeme kartı ile birlikte çalışır. Kullanım koşulları olarak ise gitmek istenen sinema salonunun en az 150 metre yakınında olunması gerekmektedir. Son olarak Rıfat Oğuz tarafından 2014 yılında kurulmuştur.

4)Kolay İK

kolay-ik

Kolay İK; firmaların personel süreçlerini kolaylaştırmak ve bu süreçlerle ilgilenen çalışanların iş yükünü en aza indirmek amacıyla 2014 yılının Temmuz ayında kurulmuştur. Piyasanın en verimli ve ulaşılabilir personel yönetimi aracı olma hedefine ulaşma temel misyonlarıdır. Kurucu ekipleri arasında Efecan Erdur, Çağlar Yalı, Gizem Sevinç, Atalay Baysal, Tunca Üçer, Ezgi Kar, Fahri Taşdemir, Ufukcan Erdur ve Diren Özün bulunmaktadır.

5)Armut.com

armut.com

Genç bir profesyonelin hayallerimin peşinden gideceğim düşüncesiyle kurduğu Armut.com; birkaç yılda Türkiye'nin en başarılı girişimleri arasında yer almıştır. Kurucusu Başak Taşpınar'dır. ''Hayat çok kısa, ben hayallerimin peşinden gidiyorum.'' diyerek Armut.com fikrini hayata geçirmeye karar vermiştir. 2011 yılında kurulan Armut.com ''Hizmet piş ağzıma düş'' sloganıyla müşterilerine hizmet vermektedir.

6)Getir

getir

Temmuz 2015'te hizmete başlayan talebe dönük mobil getiri uygulamasıdır. Getir'in kurucusu Nazım Salur'dur. Getir teknoloji, lojistik ve perakende karışımı bir şirkettir. Hedefleri ise oldukça büyük; o da Türkiye'nin ilk milyar dolarlık girişimi olmaktır.

7)İnsider

insider

Uluslararası ve yerel markalara hizmet veren İnsider; genç ve dinamik ekibiyle çözümleriyle fark yaratan, alanında ilk şirket olmak için yola çıkmıştır. İnsider'ın amacı kurumların ve kişilerin hedeflerine ulaşmalarına katkıda bulunmak ve onlara değer katmaktır. Müşterilere uzun vadeli ilişkilerle daha kaliteli hizmet verme anlayışını benimsemiş ve sonuç odaklı çalışmayı amaç edinmiştir. 2012 yılında Hande Çilingir tarafından kurulmuştur.

8)EvdekiBakıcım

Evdeki-Bakicim-Yasli-Bakim

EvdekiBakıcım bebek, çocuk ve yaşlı bakımı almak isteyen aileler ile, çok farklı uzmanlık alanlarında yüzlerce güvenilir bakıcıyla biraraya getirmek  ve en önemlisi bakıcılar hakkında aradığınız her bilgiye sahip olmanızı sağlamak ve seçimlerinizi gönül rahatlığıyla yapabilmeniz amacıyla kurulmuştur. Kurucu ortakları arasında Miraç Bal, Ogün Köprülü ve Sinan Gürsan bulunmaktadır.

2017 yılının herkes için sağlık, mutluluk, başarı getirmesi dileğiyle...

Sevgilerimle...

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.