Öğrenci Kariyeri Banner

20’li Yaşlarda Öğrenilmesi Gereken Dersler

20’li Yaşlarda Öğrenilmesi Gereken Dersler
20'li yaşlar kaygının ertelendiği, sorumlulukların hafife alındığı veya hayatın tadını doyasıya çıkardığımız zamanlar mıdır? Ya da bu hayat derslerini dikkate alarak 30’unuza ulaşmadan kendinizi iyi bir yerlerde mi görmek istersiniz?

Capital Dergisinin sorusunu Quora cevapladı: ‘Asıl dersler gençken öğrenilir.

openningman-1--58446a4b3df78c0230e3b1dd

1-) İnternetteki Arkadaşlıklar Gerçek Değildir.

Sliceplanner pazarlama müdürü Max Lukominskyi, ''İnternet arkadaşlığının gerçek olmadığını ve bu arkadaşların çoğu için sizin bir öneminiz yoktur. İhtiyaç duyduğunuzda yanınızda olmayacaklarını unutmamız gerektiğini söylüyor. Lukominskyi'ye göre tecrübe ve duygular insanın "en iyi yatırımlarıdır" ve geleneksel başarı ölçüsü olarak görülen ev, araba sahibi olmak gibi şeyler artık geçerliliğini yitirmiştir.''

İnternet arkadaşlarınız ihtiyaç duyduğunuzda size yardım edecekler mi?

friendship

2-) Zayıflıklarınızı Öğrenin.

Charita Johnson ise kendi zayıflıklarınızın neler olduğunu öğrenmenin önemini vurguluyor. Bunları erken yaşta öğrenmek bu zayıflıklardan yararlanmak isteyenlere karşı iyi bir savunma olacaktır.

resim11

3-) Başarıya Giden Kestirme Bir Yol Yoktur.

Yuri Kruman ise "Bir anda başarılı olmayı sağlayacak sihirli bir yol yoktur" diyor. "Sürekli mücadele etmeniz, tanıştığınız herkese kendinizi iyi pazarlamanız, başarı öyküleri anlatmanız ve dinleyicinin sizi anlamasını sağlamanız gerekir."

Bir diğer acı gerçek ise bir beceriyi ya da işi bütün yönleriyle öğrenmek sanıldığından çok daha uzun zaman alır. İşler sadece lafla yürümez. "Özellikle sizin yapmak istediklerinizin aynısını yıllardır yapan çok yetenekli ve istekli insanlarla çevrili olduğunuzu unutmayın."

İlerlemek istiyorsanız lafı döndürüp dolandırmadan anlatmak istediğiniz konuya değinmeyi öğrenin. Kruman'a göre "Meşgul insanlar eveleyip gevelemeye dayanamaz. Konuya doğrudan girin."

6297a3e07aef085a3c0ed474475ecb63

4-) Sınırlarınızı Zorlayın.

Stefan Papp'a göre, 20'li yaşlarda sınırları zorlamak gerçekten de çok önemlidir. Güdülerinizi kontrol etmeyi öğrenmenize yardımcı olur. "Sınırlarınızı zorlamayı erken yaşta öğrenirseniz  yaşlandığınızda  bir şeyleri yaşamamış olma hissine kapılma riskiniz azalır." diyor Papp. "40'lı ve daha ileri yaşlarda olup da gençken bazı şeyleri kaçırdıklarını düşünen ve yeniden gençliğine dönmek isteyen çok insan vardır." İleride ‘Keşke!’ dememek için sınırlarımızı zorlamayı öğrenmek kritik bir önem taşıyor.

03e4791737ac4ba428f51cb0d8688c1a

Nöroloji alanında doktora öğrencisi Nick Johnson'a göre ise 20'li yaşlardaki en zor şeylerden biri, size sunulan tavsiyelerdeki çelişkili durumlar arasında kendi yolunuzu bulmaktır. Örneğin "kimse yardım etmez" önermesi "gerçek arkadaşlarınız ihtiyaç duyduğunuzda yanınızdadır" önermesi ile çelişir.

Johnson "doğru zamanda sizden daha tecrübeli biri tarafından verildiği müddetçe" bunların tümünün iyi tavsiyeler olduğunu söylüyor. Ama zor olan şey, ne zaman hangi tavsiyenin tutulması gerektiğini öğrenmektir. 

 

Özgün Çeviri: Elif Kara

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.