Öğrenci Kariyeri Banner

19'uncu ODTÜ Robot Günleri Başlıyor!

19'uncu ODTÜ Robot Günleri Başlıyor!

Türkiye’nin ilk robotik yarışması ODTÜ Robot Günleri, ilk olarak Türk Zekâ Vakfı işbirliğiyle 2002 yılında düzenlenmiştir. O tarihten itibaren ODTÜ Robot Topluluğu öğrencileri tarafından yıllık olarak düzenlenmektedir.

Uluslararası ODTÜ Robot Günleri, robot teknolojilerini ve kullanım alanlarını topluma tanıtmayı, bu alana ilgili insanları bir araya getirmeyi ve öğrencileri robotik teknolojilerini kullanarak problem çözmeye heveslendirmeyi amaçlar. Bu amaç doğrultusunda her sene çeşitli görevler ve kategoriler tasarlanır.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek ODTÜ Robot Günleri, 8 farklı kategori içeriyor. Bu kategoriler Çizgi İzleyen, Labirent Çözen, Görsel Hedefe Kitlenme, Çöp Toplayan, Otonom İHA, Mini Sumo, Yer İstasyonu Geliştirme ve İnovasyondur. Her kategori, farklı beceriler içeren robotlar yapmaya teşvik ederek, günümüzde kullanılan ve geliştirilmeye çalışılan robotların altyapısına da ışık tutar.

Katılımcılar çoğunlukla lise ve üniversite öğrencilerinden oluşsa da yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde siz de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ne gidin, teknolojinin keyfini çıkarın!

Kategoriler hakkında daha fazla bilgi almak ve kurallara göz atmak için ODTÜ Robot Günleri web sitesini ziyaret edebilirsiniz: odturobotgunleri.org.tr
 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.