Öğrenci Kariyeri Banner

17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST Heyecanı

17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST Heyecanı
Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST için geri sayım başladı. Türkiye'nin en büyük teknoloji buluşması TEKNOFEST'in bu yıl ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. TEKNOFEST'te bu yıl ilkokul, ortaokul, lise, lisans, lisans üstü ve mezun seviyesinde 33 teknoloji yarışması yapılacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle 17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine açık olan yarışmalar, uçan arabalar ve sürücüsüz arabalar gibi geleceğin teknolojilerinin yanı sıra, roket, insansız sualtı sistemleri, insansız hava araçları gibi günümüz teknolojilerine yönelik kategorileri de içeriyor.

Ekran Resmi 2019-09-05 09.57.48

 

Hangi Yarışmalar Var?

TEKNOFEST 2019 kapsamında Uçan Araba Tasarım Yarışması, Akıllı Mekanlar Hackathon Yarışması, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması, Roket Yarışması, Savaşan İHA Yarışması, Robotik Fetih 1453 Yarışması, Yapay Zeka Yarışması, Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışması, Sürü İHA Yarışması, İnsansız Hava Aracı Yarışması, Model Uydu Yarışması, Efficiency Challenge Yarışması, Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Robotik Yarışmaları, Turbo Fan Motor Tasarım Yarışması, Hackİstanbul, Travel Hackathon, World Drone Cup ve Take Off yarışmaları düzenlenecek.

Katılım Ücretli Mi?

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Gösteriler, Aktiviteler ve Seminerler’e katılım ve Uluslararası Girişim Fuarı’nı ziyaret ücretsiz olup herkese açıktır.

Nasıl Giderim?

Etkinlik alanına İstanbul Metrosu M1A hattının Atatürk Havalimanı durağından ulaşabilirsiniz.


Katılım başvurusu için TIKLAYIN!





 Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.