Öğrenci Kariyeri Banner

10 Temel Adımda Hedeflerinize Ulaşın

10 Temel Adımda Hedeflerinize Ulaşın

Birçoğumuzun illaki bir hedefi vardır. Ama buna ulaşmak için ne yapacağımızı, nasıl hareket edeceğimizi ne yazık ki bazen bilemiyoruz. Aynı zamanda çabalamıyoruz da. Bu yazıda kısaca bunlarla nasıl başa çıkabileceğinizi anlattım.


İşte sizlere hedeflerinize ulaşmanızda rehber olacak 10 temel adım.

 

basarili-olma-sansinizi-arttiracak-hedef-belirleme-yontemleri

  1. Hedefler Listesi Belirleyin


Yapmak istediğiniz hedefleri bir liste haline getirin. Belirlediğiniz hedefler listesini kendi içinde hangi zaman diliminde yapmak istediğinize göre ayırın. Hedeflerinizi gerçekleştirmeye başladığınızda listenizde gerçekleştirdiğiniz hedefin yanına bir tik atın bu gerçekten sizi çok iyi hissettirecektir.

  1. Bunaltmayan Ulaşılabilir Hedefler Edinin


Pek çoğumuz kapasitemizin farkındayız. Hedeflerinizi belirlerken bu doğrultuda belirleyin. Hayatınızı bir anda değiştirmeye çalışmaktansa, hayatınızda kademeli olarak değişiklikler yapma girişiminde bulunun. Hedefinize ulaşma ihtimaliniz daha yüksek olur. Kendinizi geliştirme yolunda motive edin.

  1. Gerçekçi ve Tutarlı Olun


Belirlediğiniz hedefleri sürekli değiştirip ya da aslında ben bunu istemiyorum gibi düşüncelere kapılmayın belirlediğiniz listeye uygun davranın. Zorluklarla karşılaştığınızda pes etmenin, devam etmekten daha kolay olacağı gerçeğini kabullenin. Bunu aklınızın bir kenarında tutarak kendinizi bu yolda geliştirmenin neden önemli olduğunu hatırlatın.

  1. Başarısızlıklardan Ders Çıkarın


Başarısızlık oldukça ağır ve yorucu bir süreçtir. Ama unutmayın ki başarısızlık her hayatın kaçınılmazıdır. Kişi gücünü, kendine olan güvenini zorluklar içerisinde bulur. Gücünüzü bulun ve bırakın sizi amacınıza doğru fırlatsın. Ve şunu da unutmayın ki başarısızlık sizlere bambaşka kapıların açılması fırsatını da sunar.

  1. Kendi Başarınıza Odaklanın


Hedeflerinize adım adım ulaşırken siz merak etmeseniz de düşüncelerini ifade eden insanlar olacaktır. Hatta bazen sizi yolunuzdan alıkoymaya çalışan, motivasyonunuzu düşürmeye çalışanlar olacaktır. Onlara kulak asmayın. Diğer insanların bilişsel sağlığınız ya da kişisel gelişiminiz üzerinde hiçbir etkileri yoktur. Bazen kendinizi insanlarla kıyaslama yoluna da girebilirsiniz fakat kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak, edinilmesi kolay, bırakılması zor bir alışkanlıktır. Bu durumdan kaçının. Sadece kendi hedeflerinize ve bunları gerçekleştirebileceğinize odak olun.

  1. Sabırlı Olun


Hedeflere ulaşmak bazen oldukça uzun zaman alabiliyor. Bunun farkında olun, acele etmeyin.  Bazı şeylerin gerçekleşmesi için doğru zamanın gelmesi gerektiğini unutmayın. Bunun bilincinde hareket edin ve hedefinize adım adım ulaşmanın keyfine varın.

  1. Kendinize İnanın


Bir hedefiniz olsun ya da olmasın eğer bir şeyi başarmak istiyorsanız, önce kendinize sonra bunu başarabileceğinize inanın. Başkaları istediği kadar size inandıklarını söylesinler emin olun ki kendinize olan inancınızdan daha fazla güç vermez. Şunu da unutmayın kendine inanmayan bir kimse, hayatta istediği hiçbir şeye ve başarıya ulaşamaz.

  1. Hedefinize Ulaştığınızı Hayal Edin


İstediğiniz herhangi bir hedefe ulaşmanızı sağlayabilecek etkili yollardan biri de başardığınızı hayal etmenizdir. Hedefinize ulaşmış olduğunuzu ne kadar çok hayal ederseniz, bunu başarmaya da o kadar yakın olacaksınız.

  1. Hedeflerine Ulaşan İnsanların Hikayelerini Okuyun


Hedefinize ulaşmak istiyorsanız, sizinle aynı süreçlerden geçen kişilerin başarı hikayelerini okumanızda fayda var. Çünkü bu hikayeler size büyük bir güç verecek ve doğru yolda olduğunuzu hissettirecektir. Belki sizden çok daha güç durumlar içinden çıkmayı başaran insanların hikayeleri hedeflerinize giden yolda size ışık tutacak. Sizinle aynı şeyleri düşünen, belki pes etmesine ramak kalan; ama sonunda başarabilen insanlarla aynı durumları paylaştığınızı görmek büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.Birkaç tane kitap ya da film belirleyin ve bunları başucunuzdan ayırmayın. Desteğe ihtiyacınız olduğunda ne yapacağınızın bilincinde olursunuz.

  1. Kendinizi Ödüllendirin


Hedeflerinize adım adım ulaşırken kendinizi mutlaka ödüllendirin. Bu size motivasyon ve başarıya giden yolunuzda güç sağlayacaktır.

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Hülya YAVUZ tarafından oluşturulmuştur.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.